Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Els que ja són grans entreguen el xumet a la Mulassa de Reus

És un dels elements del Seguici Festiu més estimat i els nens i nenes que ja han crescut prou, aquesta tarda han entregat el seu apreciat objecte a la bèstia

| Actualizado a 25 junio 2022 20:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Amb això de la pandèmia, no tenim el diploma de la Mulassa...», lamentava aquesta tarda una mare. Feia cua amb el seu fill a la plaça de Sant Pere de Reus per intentar aixecar un gegant, activitat organitzada per la Colla Gegantera. Al mateix espai, s’hi estava realitzant la donació de xumets a la Mulassa per part dels petits que ja són prou grans per desprendre’s d’aquest objecte tan preuat. Però amb aquests dos anys de pandèmia, molts infants s’han fet grans i el xumet l’han deixat de banda en aquest període de temps, que s’ha fet notar especialment per a nens i nenes: n’hi ha que encara no havien viscut un Sant Pere com els de sempre. N’hi ha que al 2019 eren massa petits i la memòria no ho ha retingut. En tot cas, enguany tots ells estan coneixent, a peu de carrer, què és la Festa Major.

La Mulassa, un dels elements del Seguici Festiu reusenc més estimat, ha tornat a tenir la responsabilitat de rebre els xumets. S’encetava a les sis de la tarda i fins les vuit. Durant la primera hora, «ja han vingut més d’una cinquantena», comentava la Dolors, des de la Colla Gegantera. Al 2019 es van lliurar fins a 120 xumets i, enguany, el ritme era similar. «N’hi ha algun, també, que no dona el xumet, però vol fotografiar-se amb la Mulassa, i donem també el diploma. És una jornada molt bonica pels nens», afegia la Dolors amb un somriure.

Els atrevits, han fet cua per entregar el seu xumet a la bèstia. A l’entrar, han donat l’objecte, que era lligat a la cua de la Mulassa. Després, s’entregava el diploma personalitzat i una fotografia immortalitzava el moment. «Molt bé Núria! Ho has fet molt bé!», exclamava una mare a la seva filla just després de l’entrega. La nena saltava d’alegria, amb el diploma a una mà i, a l’altra, un petit xupa-xup d’obsequi.

Aixecant gegants

A la mateixa plaça de Sant Pere, els ‘més forts’ també podien provar d’aixecar gegants. Una activitat també organitzada per la Colla Gegantera per tal d’oferir a tothom la possibilitat de posar-se sota un gegant i viure l’experiència d’aixecar-lo. A canvi, s’havia de fer un donatiu d’1 euros que, en aquesta ocasió, es destina a Dol d’Estels, col·lectiu que treballa per a visibilitzar la mort gestacional, perinatal i neonatal.

Cap a les set de la tarda, la cua era ben llarga i, poc a poc, tots els interessats anaven passant per intentar aixecar un element. Hi havia des de gegantons a gegants més pesats, per tal que fos assequible per al màxim de gent possible. Els nens, intentaven alçar gegantons. Semblava prou fàcil, però al moment d’alçar-los, trontollaven una mica i membres de la colla ajudaven a mantenir l’estabilitat.

Comentarios
Multimedia Diari