Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Qui serà l’únic llogater d’una nau de 111.250 metres quadrats?

La macroplataforma de P3 Logistic Parks a Mas Sunyer és un projecte claus en mà construït per a un sol client, a un preu de lloguer de 4,75 €/m2 al mes

24 marzo 2024 13:40 | Actualizado a 24 marzo 2024 17:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La promotora P3 Logistic Parks ha presentat aquesta setmana la imatge virtual de com serà el macroprojecte que construirà als terrenys del polígon Mas Sunyer de Reus, entre les autovies de Bellissens i A-7 i l’autopista AP-7 –en la cruïlla dels termes municipals de Reus, Vila-seca i la Canonja–. És la plataforma logística més gran que actualment es desenvolupa a Catalunya i es preveu iniciar les obres a mitjan 2024 i finalitzar-les un any després.

En tractar-se d’un projecte claus en mà fet per a un sol client, la gran pregunta és qui serà aquest únic llogater d’una nau de 111.250 metres quadrats, 107.900 dels quals corresponen a magatzem i 3.350 a oficines.

Les estrictes clàusules de confidencialitat que regeixen aquest tipus de negociacions faran que molt probablement tardarem a saber qui serà aquesta única empresa usuària. En canvi, la sortida al mercat del projecte sí que permet conèixer el preu a pagar pels interessats: 4,75 euros per metre quadrat al mes. És a dir, un contracte d’arrendament de mig milió d’euros mensuals.

Les grans xifres de l’operació van en consonància amb el caixet dels intervinents. L’inversor i propietari és la societat P3 Logistic Parks, a través de la seva filial P3 Reus Park S.L.U. Amb seu a Praga, P3 és una de les majors promotores europees de magatzems logístics. Nascuda en 2001, el gran salt endavant de la companyia es va produir en 2016 en ser adquirida per la Government of Singapore Investment Corporation (GIC), el fons sobirà que gestiona els actius financers del govern de Singapur.

Comercialització

Amb el múscul inversor de GIC, P3 va iniciar una ràpida i forta expansió mitjançant la compra d’actius i carteres logístiques per Europa, especialment a Alemanya i Espanya. L’operació de Reus es va forjar a mitjan 2022, després que Amazon abandonés el projecte d’edificar al mateix sector un gran centre d’emmagatzematge i distribució, arran de les retallades per la desacceleració del seu negoci a conseqüència del final de la pandèmia.

Amb els terrenys afectats de nou al mercat, P3 va adquirir per tres milions d’euros la societat Inversiones Manitou –l’actual P3 Reus Park–, a la qual va aportar 3,5 milions més pel pagament a compte dels solars, que van passar a sumar una superfície de 175.000 metres quadrats, amb la intenció de desenvolupar-hi una nau logística d’encara més dimensió que la contemplada per Amazon. Són les úniques xifres que es coneixen sobre l’operació, perquè l’import total de les compravendes no ha estat revelat.

Un cop unificada i consolidada la parcel·la mitjançant la compra als propietaris privats i a l’Ajuntament de Reus –com a titular dels vials i d’una part dels terrenys–, al setembre de l’any passat P3 va fer públic el projecte i va posar en marxa la seva comercialització.

L’encàrrec de trobar un client interessat a instal·lar-se a la més gran plataforma industrial-logística de Catalunya va recaure en les consultores Savills i CBRE. Parlem també de dos noms de referència al sector, que disposen d’oficina a Barcelona.

Entre les grans xifres de la gegantina nau destaquen els 115 molls de càrrega

Fundada al Regne Unit el 1855, Savills és una de les principals consultores immobiliàries del món, amb 700 oficines repartides pels cinc continents. La seva presència a Espanya es va multiplicar a partir de 2017 amb l’adquisició d’Aguirre Newman, la consultora independent líder en assessorament immobiliari al país. Per la seva banda, CBRE és una consultora immobiliària dels Estats Units que també opera arreu del món.

Inquilí ‘blue chip’

Una plataforma logística claus en mà equivalent a 15 camps de futbol és un actiu únic a Espanya i va destinat a un tipus de client que demanda un producte que no es troba habitualment al mercat. El perfil és un llogater blue chip –companyies molt consolidades amb alta capacitat financera–, interessat a establir un centre de distribució d’àmbit regional, nacional o pel sud d’Europa. El desembarcament d’una empresa d’aquest tipus suposarà un impacte econòmic significatiu pel territori i la creació de molts llocs de treball.

Per tot plegat, el projecte consolida Reus i el polígon Mas Sunyer com una zona d’alt valor logístic a Catalunya. És una ubicació estratègica privilegiada, a cinc quilòmetres de l’Aeroport de Reus i a deu quilòmetres del Port de Tarragona, a tocar de les autopistes, autovies i corredor ferroviari del Mediterrani, que connecten el Camp de Tarragona amb les principals ciutats de l’Estat.

Entre els grans números que es van coneixent sobre el futur recinte, destaquen els 115 molls de càrrega, els 11,5 metres d’alçada lliure de la nau o la coberta solar amb una instal·lació fotovoltaica d’1,1 megawatts de potència.

Comentarios
Multimedia Diari