Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Timbals, estendards i vestes per recordar a Reus

Efemèride. La Confraria Sant Tomàs d’Aquino ‘Els estudiants’ celebra el 75è aniversari de la seva fundació amb una exposició i una missa

| Actualizado a 02 febrero 2023 10:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Confraria Sant Tomàs d’Aquino ‘Els estudiants’ de Reus celebra enguany el 75è aniversari de la seva fundació. Per celebrar-ho, l’agrupació estrenarà aquest dissabte 4 de febrer (10-13 hores) una exposició al Centre d’Amics de Reus (CAR) i farà una missa a la parròquia de Sant Francesc l’endemà.

Amb motiu de l’efemèride, el president de la confraria, Eugeni Biosca, anuncia, a més, que amb col·laboració del Grup Filatèlic i Col·leccionisme de Reus s’han elaborat dues postals i un mata-segells: una postal és per a col·leccionistes i inclou un ‘tu sello’ i el logo dels 75 anys, dissenyats per Salvador Bota, i el mata-segells, fet per Isidoro Fernández; l’altra postal, a banda d’una fotografia dels membres de l’agrupació durant la Setmana Santa, compta amb una síntesi històrica de la confraria.

Una medalla de bronze commemorativa dels 75 anys és un altre dels records fets especialment per a l’ocasió. «Serà de sis centímetres aproximadament, anirà a càrrec del taller Ginfer i durà el disseny d’Isidoro Fernández», explica Biosca.

Una mostra «molt visual»

«L’exposició al CAR recollirà diversos materials, com ara fotografies, instruments musicals i una pila d’objectes que portem a les processons, com és el cas de peces de vestimenta (vestes gran i petita). També hi haurà, entre altres, medalles, una creu antiga (1963-2016), estendards, bares, guions, ciris, un domàs de la confraria i un dels fanals de pas del Petó de Judes, que es va estrenar el 2018. Serà molt visual, quedarà palès com han canviat les modes al llarg de tots aquests anys», detalla Biosca, tot assenyalant alguns dels elements triats per col·locar a la mostra.

Deixant de banda el dia de l’estrena, l’exposició al CAR es podrà anar a veure del 6 al 10 de febrer en horari de tarda, de les 17 a les 20 hores.

A tall de balanç, el president de la Confraria Sant Tomàs d’Aquino ‘Els estudiants’, detalla també que, essencialment, l’entitat va originar-se per la inquietud de gent jove i que un dels reptes és vetllar perquè hi romanguin joves, a l’agrupació. «Hi donem molta importància. Col·laborem amb col·legis concertats, de fet, els infants duen el guió a les processons; a la banda de música hi ha adolescents i els confrares som una mica més grans», assenyala Biosca. La parròquia de Sant Francesc acollirà, d’altra banda, la missa de diumenge (11 hores), la qual estarà dedicada al patró de la confraria, Sant Tomàs d’Aquino. Més tard, hi haurà una actuació de la banda de l’agrupació (12.20 hores) a la plaça del Baluard i, tot seguit, un dinar de germanor al Centre de Lectura (12.30 hores).

Comentarios
Multimedia Diari