El Temps a Tarragona: Alguna tempesta aïllada

La previsió meteorològica per aquest diumenge, 25 de setembre

24 septiembre 2022 17:53 | Actualizado a 24 septiembre 2022 17:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Previsió per a avui

Fins a mig matí s’aclarirà i quedarà entre poc i mig ennuvolat a Ponent i a les Terres de l’Ebre i entre mig i molt ennuvolat a la resta. A partir de llavors la nuvolositat s’incrementarà tant pel creixement com per l’arribada de nuvolades i quedarà molt ennuvolat, o puntualment cobert, arreu al llarg de la tarda, amb nuvolositat menys abundant a Ponent, Terres de l’Ebre i extrem nord-est.

Precipitacions

De matinada s’esperen xàfecs a la meitat est i la resta del sector central del litoral, i esporàdicament a altres indrets de la meitat nord. A partir del final del matí, i sobretot durant la tarda, s’esperen ruixats i xàfecs de distribució irregular, que es concentraran al terç nord, punts de la Catalunya Central, quadrant nord-est i resta del sector central del litoral i prelitoral. La precipitació serà d’intensitat entre feble i moderada, tot i que és possible que sigui localment forta. De matinada a punts del litoral podria ser torrencial i és possible que localment es pugui formar alguna mànega. A més, localment podrà anar acompanyada de tempesta. S’acumularan quantitats de precipitació entre minses i poc abundants, tot i que al litoral podran ser abundants o localment molt abundants i és possible que en tot l’episodi de manera puntual s’acumulin més de 100 mm. La cota de neu rondarà al final del dia els 2.400 metres al Pirineu occidental i els 2.600 metres a l’oriental.

Temperatures

La temperatura mínima serà semblant o lleugerament més baixa i es donarà al final del dia, sobretot a l’interior. La màxima serà moderadament més baixa, tret de la meitat sud del litoral i prelitoral i a Ponent on serà lleugerament més baixa.

Visibilitat

La visibilitat serà regular o puntualment dolenta en moments de xàfec. De fet, a zones elevades de la meitat nord serà entre regular i dolenta al llarg del dia. A banda, serà bona o excel·lent a Ponent i al terç sud.

Vent

Al terç oest bufarà vent de component oest entre fluix i moderat, sobretot de mestral a les Terres de l’Ebre; tot i això, a partir de la tarda entrarà vent de component est al sector del litoral. Al nord i est de l’Empordà bufarà tramuntana entre fluixa i moderada, amb cops forts a l’extrem nord del sector. A la resta del territori bufarà vent fluix i de direcció variable de matinada, mentre que al llarg del matí s’imposarà el component sud i est entre fluix i moderat.

Comentarios
Multimedia Diari