Más de Tarragona

sss

Instal·lat un semàfor per a vianants a la carretera de Montblanc i 19 nous senyals verticals als centres educatius

Redacció

Whatsapp
Les mesures de seguretat viària es centren als passos de vianants de les zones més transitades. FOTO: A. V.

Les mesures de seguretat viària es centren als passos de vianants de les zones més transitades. FOTO: A. V.

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Valls ha aprovat adjudicar el contracte de les obres de millora de la vorera de l’antiga travessera de la C-246, l’entrada a Valls per la carretera de Barcelona, a l’empresa Top Proyectos y Contratas per un import de 67.090 euros IVA inclòs. Aquestes obres completaran la millora de la via, després que la Generalitat executés l’any passat la millora del ferm d’aquesta entrada a Valls.

La nova vorera tindrà una longitud de 440 metres, cobrint el tram que va entre la rotonda de l’N-240 fins a la plaça de Sant Francesc, incloent-hi també una nova vorera pel pont de Sant Francesc. D’aquesta manera, es millorarà l’accés a peu a la ciutat per aquesta zona, en especial per als veïns dels barris de la Colla Vella i dels Pisos de Clols.

El projecte també inclou plantar 8 plataners nous, que s’afegiran a la cinquantena d’arbres que hi ha en aquesta entrada de Valls, a més de la instal·lació de la xarxa de rec corresponent. Amb les obres, també s’aprofitarà per fer la reserva per a la instal·lació en el futur de nou enllumenat, així com per a serveis de fibra òptica.

La Junta de Govern també ha adjudicat el contracte del servei de redacció del projecte bàsic i executiu de la rehabilitació de l’edifici de Ca Xapes a l’empresa Vectia Ingeniería per un import de 39.930 euros IVA inclòs. El projecte haurà de definir les obres a efectuar per a la recuperació d’aquest històric edifici per permetre el retorn de la Llar del Jubilat a la seva antiga seu.

D’altra banda, la Regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de Valls ha decidit emprendre actuacions per reforçar la seguretat viària dins la ciutat per tal d’assolir l’objectiu d’accidents zero. Aquestes mesures de seguretat viària se centren principalment en la millora dels passos de vianants de les zones més transitades i, molt especialment, davant dels centres educatius.


Mesures de seguretat viària
La primera de les actuacions ha consistit en la instal·lació d’un semàfor per a vianants a la carretera de Montblanc, davant de la benzinera, que ja està en funcionament des de la setmana passada. En segon lloc, els operaris ja treballen en el repintat dels passos de vianants i la instal·lació de 19 noves senyals verticals entorn de les entrades de 14 centres escolars. Finalment, també està previst que s’incrementi la seguretat viària en els principals passos de vianants amb més fluxos de cotxes i vianants, introduint un element nou com són les balises lluminoses. En total se n’instal·laran 84 per reforçar la visibilitat de 28 passos. Aquestes intervencions tenen un cost global de 13.300 euros.

La regidoria de Mobilitat treballa en dos eixos principals: la seguretat i la sostenibilitat. La mobilitat sostenible i segura ja es posa en pràctica a Valls amb el projecte de trànsit pacificat que, per exemple, limita la velocitat en tota la zona de les Muralles a 30 km/h.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También