Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

CiU de Tarragona presentarà una moció per demanar la reordenació del cablejat aeri del Serrallo

El grup municipal proposa adherir les línies a la façana i soterrar-les en els encreuaments dels carrers

ACN

Whatsapp
Imatge del cablejat aeri que penja de les façanes dels carrers interiors del Serrallo. Imatge del 22 de setembre del 2015

Imatge del cablejat aeri que penja de les façanes dels carrers interiors del Serrallo. Imatge del 22 de setembre del 2015

El grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Tarragona presentarà una moció al plenari de dilluns que ve per sol·licitar la reordenació del cablejat aeri del barri del Serrallo. En el text es planteja que els pressupostos del 2016 incloguin una partida específica per redactar i executar el projecte, de comú acord amb els veïns. El grup municipal vol que el cablejat que des de fa anys penja d'un costat a l'altre dels carrers interiors del barri s'adhereixin a les façanes i se soterrin en els encreuaments dels carrers. El portaveu de CiU, Albert Abelló, ha manifestat que la situació actual constitueix "un perill" per a la integritat física i ha acusat el govern socialista de "manca de voluntat política".

En una visita a la zona, Albert Abelló ha afirmat que, més enllà de la mala imatge, el cablejat també pot dificultar en cas d'emergència l'accés als habitatges. A més, ha apuntat que, a causa de la pluja, es produeixen espurnes en diversos punts del cablejat "que provoquen talls de llum i que poden originar incendis".

El portaveu del grup municipal de CiU ha recordat que l'equip de govern va rebutjar un estudi tècnic i econòmic de soterrament parcial presentat per Endesa l'any 2008 i que, en els pressupostos del 2013 es va incloure una partida de 112.000 euros per la reordenació del cablejat aeri, "una partida que no es va executar per raons que encara desconeixem".

"La inclusió d'una partida per fer realitat aquesta reivindicació història és qüestió de voluntat política", ha manifestat Abelló, qui ha recordat que en altres zones de la ciutat com ara als carrers Trinquet Vell, Compte, Mediona i La Nau de la Part Alta s'hi ha portat a terme actuacions similars.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También