Comença la construcció de les noves guinguetes a l'Arrabassada i la Savinosa

L'Ajuntament va adjudicar per un període de dotze anys l'explotació de les quatre instal·lacions, que podran obrir abans de començar la temporada

19 mayo 2017 23:44 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'Ajuntament de Tarragona ha iniciat la construcció de les tres noves guinguetes que s'instal·laran a les platja de l'Arrabassada i la de la platja de la Savinosa. Les obres arriben després que el consistori adjudiqués, el passat mes d'abril l'explotació de les instal·lacions com a bar-restaurant, per un període mínim de dotze anys -ampliables a tres més de moratòria-. El disseny de les guinguetes, que podran obrir al llarg de tot l'any, ha prioritzat la qualitat i sostenibilitat dels elements constructius per resistir les condicions atmosfèriques o la salabror del mar. "El dia que es retirin no deixaran ni rastre", ha afirmat la regidora de llicències de l'Ajuntament tarragoní, Victòria Pelegrín.

"Aquestes guinguetes obeeixen als principis de sostenibilitat, durabilitat i disseny", ha abundat Pelegrín, qui ha destacat la integració de les estructures a l'entorn -amb la selecció dels materials i la il·luminació-, al mateix temps que compleixen la funció de donar resposta adequada a les necessitats dels usuaris de les platges. Construïdes en una sola planta i accessibles -també per a persones amb mobilitat reduïda- des de la cota del passeig, disposaran de zona d'atenció al públic, cuina i petit magatzem; àrea de serveis públics de lliure concurrència i cabines per a discapacitats; així com terrassa superior de 110 metres quadrats amb una pèrgola amb protecció solar.

El consistori preveu que les obres acabin d'aquí entre sis i vuit setmanes. Això hauria de permetre els concessionaris obrir el servei de forma immediata, abans de l'inici de la temporada de platges. De fet, una de les novetats que introdueix la nova concessió és que els establiments puguin funcionar al llarg de tot l'any. Les quatre noves guinguetes s'afegeixen a les tres que ja existeixen a la platja Llarga, la de la Mora i la de Tamarit.

Comentarios
Multimedia Diari