Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Constantí reclamaria a la incineradora que tornés a pagar compensacions si trasllada el seu magatzem al municipi

ERC i ICV, a l'oposició, empenyen en la mateixa direcció

ACN

Whatsapp
Entrada principal a la planta de residus especials de Constantí. FOTO: Núria Torres / ACN

Entrada principal a la planta de residus especials de Constantí. FOTO: Núria Torres / ACN

El recent nomenat alcalde socialista de Constantí, Óscar Sánchez, ha assegurat que si la incineradora de residus especials del municipi acaba traslladant al poble el seu magatzem, reclamarà que torni a pagar les compensacions que abonava, anualment, fins al 2013. Després d'una reunió mantinguda amb l'empresa la setmana passada, Sánchez ha explicat la intenció de la companyia d'instal·lar a Constantí un magatzem de residus que, fins ara, l'empresa tenia a Barberà del Vallès. Unes instal·lacions que, en vendre la incineradora a l'empresa SARP Industries a finals del 2014, han perdut. Tant ERC com ICV, a l'oposició, treballen amb el mateix objectiu.

En la reunió de seguiment de la planta incineradora, que va tenir lloc el passat 1 de juliol, l'empresa va traslladar tant a l'equip de govern com a l'oposició les seves línies de treball. Entre altres, i segons l'alcalde de Constantí, Óscar Sánchez, preveuen traslladar al municipi un magatzem que tenien a Barberà del Vallès. "Aquí no tenen prou capacitat per emmagatzemar els residus", ha detallat. Una actuació, ha explicat, que encara no s'ha sol·licitat oficialment i que no té calendari.

En aquest sentit, l'alcalde ha assegurat que, "en el supòsit que en un futur traslladin el magatzem", el primer que faran és "negociar amb l'empresa" juntament amb els grups de l'oposició i treballar "perquè sigui el menys contaminant possible i perquè el cànon que pagaven el tornin a pagar". Uns diners que el municipi va deixar de percebre al 2013 i que suposaven una important partida pel consistori -uns 190.000 euros per la quantitat de residus cremats i uns 60.000 més per pagar una part de l'enllumenat públic del polígon industrial, ja que la planta genera electricitat-.

ERC, en un comunicat fet públic ahir, ha insistit que Constantí "ha de recuperar les ajudes econòmiques que es venien rebent de la incineradora de residus especials encara que aquesta hagi passat a mans privades". ICV-EUiA, per la seva banda, també ha reclamat, en una roda de premsa, que el municipi recuperi "les contraprestacions que van ser pactades en el seu dia entre l'Ajuntament de Constantí i l'Agència Catalana de Residus de la Generalitat per la instal·lació de la planta".

Els dos grups de l'oposició també han alertat que la planta preveu incinerar nous residus, més tòxics, un fet que l'alcalde ha desmentit.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También