Demanen 13 anys de presó a un vallenc per calar foc a casa seva

Els fets van tenir lloc l’any passat i van haver de ser evacuades dues persones. L’edifici va patir danys estructurals i va haver de ser apuntalat per ordre dels tècnics municipals 

14 septiembre 2018 19:38 | Actualizado a 25 septiembre 2018 11:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Fiscalia demana 13 anys de presó per a un home acusat d’haver calat foc en un immoble de Valls l’any passat. El Ministeri Públic sol·licita una pena tan alta en considerar que l’acció de l’home va posar en risc la vida de les persones que es trobaven a l’interior. El cas arribarà a judici els propers dies 10 i 11 d’octubre de la Secció Quarta de l’Audiència Provincial de Tarragona.

L’acusació es dirigeix contra un home que actualment té 47 anys i amb antecedents penals però no per delictes d’aquestes característiques. Segons assegura el fiscal en el seu escrit d’acusació, el processat, cap a un quart de nou del matí del 24 de maig de 2017, va calar foc a diferents objectes de l’habitatge en el qual residia, situat a la planta baixa i entresòl del número 26 del carrer Jueus, al casc antic de la capital de l’Alt Camp.

El Ministeri Públic assegura que l’acusat era coneixedor que en l’edifici residien altres persones, la vida o la seva integritat s’estava posant en potencial perill amb la seva acció. El foc no va arribar a propagar-se degut a la ràpida intervenció dels bombers. Però la planta baixa va patir danys a les parets, paviment i de forma parcial, a la fusteria. Els danys a la primera planta només es van localitzar a la pintura. L’edifici, com a conseqüència dels fets, va patir danys estructurals i va haver de ser apuntalat per ordre dels tècnics d’Urbanisme.

Els danys causats van ser taxats pericialment en 5.510,30 euros, si bé no es van incloure els danys estructurals.  L’immoble on van ocórrer els fets estava dividit en règim de propietat horitzontal en set departaments o habitatges, distribuïts de la següent forma: dos a la planta baixa i entresòl, dos a la primera planta, dos a la segona i un a la tercera. En el moment dels fets van ser desallotjades dues dones.

El titular registral de l’habitatge en el qual van ocórrer els fets és el pare de l’encausat i que ja està mort. La casa fou heretada pels seus nou fills –un dels quals va morir i han heretat els seus dos fills– i cap d’ells ha manifestat la seva intenció de reclamar indemnitzacions.

L’encausat presenta politoxicomania, amb tractament farmacològic amb poca resposta. El fiscal ha citat a declarar com a testimonis alguns dels veïns de l’immoble, agents de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra. En la part pericial, el Ministeri Públic sol·licita l’ampliació de l’informe que va redactar l’inspector que estava de cap de guàrdia dels Bombers de la Generalitat el dia dels fets.

En aquest sentit es demana un informe que determini el lloc concret de l’immoble en el que va començar el foc, número de bombers que van participar en les tasques d’extinció, forma en la qual es va portar a terme l’extinció i previsions de propagació del foc i del perill que podia suposar per a la vida o integritat de les persones en el cas que no s’hagués produït la ràpida intervenció dels bombers, que hi van desplaçar cinc dotacions.

Quan va ser detingut, l’acusat es va negar a declarar. Davant el jutge instructor, es va negar a declarar i només va dir que no recordava res perquè patia el síndrome d’abstinència. El sospitós va ser detingut per la Policia Local després de fugir en direcció al Centre d’Atenció Primària. Els agents li van trobar diversos encenedors.

Comentarios
Multimedia Diari