El Barri Antic de Valls centra més de la meitat de les inversions

L’Ajuntament aprova un pressupost de 28,5 milions. Entre els projectes destacats hi ha el Museu Casteller i Ca  Xapes. També es reforcen serveis de cohesió social i atenció a les persones

15 febrero 2018 21:13 | Actualizado a 15 febrero 2018 21:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El ple de l’Ajuntament de Valls aprovarà el proper dilluns 26 de febrer –uns dos mesos més tard del previst–, un pressupost de 28,5 milions d’euros per a l’any vinent, un 6,7% superior a l’exercici anterior. La partida d’inversions ascendeix a 3,7 milions d’euros, i més de la meitat (un 58%) aniran destinats a projectes del Barri Antic.

En la roda de presentació dels nous comptes d’ahir al matí, l’alcalde de Valls, Albert Batet, va destacar que el pressupost del 2018 «s’hauria pogut aprovar abans» però va vincular el procés sobiranista al dia a dia de l’executiu vallenc per justificar-ne el retard. Els principals increments es concentren a inversions i, com en anteriors exercicis, es reforcen serveis de cohesió social i atenció a les persones, Empresa i Ocupació i Cultura.

Per contra, el pressupost manté la política de contenció de despeses estructurals i així l’Àrea de Serveis Interns augmenta tan sols un 1,2%, destacant d’una manera important la reducció a Hisenda i Finances en un 4,1% per la baixada progressiva de les despeses de caràcter financer. 


Crítiques de la CUP i PSC
Pel que fa als pressupostos, la CUP va advertir en roda de premsa d’aquest dimecres que aquestes inversions no permetran a l’equip de govern ni complir el seu propi acord de legislatura. «Així, l’escola de música, el Centre Cívic, la Casa de la Festa, la Fàbrica Cultural o la seu de la Policia Local són exemples de projectes que queden en paper mullat», va explicar, la portaveu de la CUP Esther Huguet.

També, la portaveu del PSC- Valls,Rosa Maria Ibarra va assegurar ahir en roda de premsa que «els pressupostos segueixen apostant poc per l’ocupació, l’activitat econòmica i el comerç, i no rebran el nostre suport». 


Ocupació, formació i cultura
L’Ajuntament augmentarà la seva aportació a Vallsgenera i als diferents programes de formació ocupacional que impulsa l’institut municipal fins als 893.000 euros, un 6,1% més.

En els últims sis anys, el consistori ha incrementat la seva aportació econòmica en més del doble a Vallsgenera que, per a l’any vinent, comptarà amb un pressupost de 2,3 milions d’euros.El pressupost per aquest 2018 també creixerà, fins a situar-se en 2.113.900 euros mantenint la dinàmica dels últims anys de reforç, entre altres àmbits, de la programació dels Teatres de Valls o les principals celebracions culturals com la Festa Major de Sant Joan o la Fira de Santa Úrsula.

 A més però, també s’incrementen les subvencions al teixit associatiu cultural, en bona part pel suport econòmic municipal a les colles castelleres a la participació del festival de Washington.

Comentarios
Multimedia Diari