El Parc Natural del Montsant posa en marxa una trentena d'activitats

Durant els mesos d'estiu i tardor, el Parc coordinarà més d'una trentena d´activitats on els participants podran conèixer l'activitat artesanal que es realitza a la zona

19 mayo 2017 22:21 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Parc Natural del Montsant serà el protagonista d’una trentena d’activitats que es realitzaran durant el segon semestre de l’any, tot coincidint amb la temporada d’estiu i tardor. L’objectiu és donar a conèixer el patrimoni natural i paisatgístic d’aquest espai protegit, però també l’activitat que generen els productors i artesans locals, un aspecte que té un pes important en aquesta nova agenda.

El programa ofereix activitats ja habituals. És el cas de les excursions guiades pel Parc o les sortides ornitològiques de la mà de l’Institut Català d’Ornitologia. A més a més, es repetirà la Nit de Ratpenats el 25 de juliol, on es donarà a conèixer aquest mamífer a través d’un acte familiar d’educació o divulgació ambiental. L’activitat es realitza de manera conjunta a diferents indrets de tot Europa.

Una altra aposta que enguany tindrà continuïtat és la promoció dels productors i artesans locals. Així, un mestre artesà de la Vilella Baixa permetrà conèixer l’artesania amb fibra vegetal de palma blanca; i el molí d’oli de la Vilella Alta, l’elaboració de sabó artesanal basat en plantes aromàtiques i medicinals. També s’elaboraran cosmètics naturals amb plantes i productes apícoles a Ulldemolins.

Com a novetat, es realçarà una explotació de porcs de Cornudella de Montsant que ha reconvertit tota la seva producció convencional a ecològica i ara en fa una gestió de km 0. Per conèixer la iniciativa, el Parc Natural ha organitzat una sortida.

En aquesta mateixa línia, l’Institut de Permacultura Montsant mostrarà com es poden rendibilitzar terres abandonades a partir de l’agricultura regenerativa. Es tracta d’un mètode que proposa regenerar la terra a través de materials naturals fàcils de trobar. Entre altres coses, proposa també una ramaderia integrada a l’agroecosistema.

Una altra activitat que manté el programa és la visita guiada a la Cartoixa d’Escaladei en el context de la VII Jornada de Natura i Espiritualitat amb la finalitat de promoure els valors immaterials del Montsant.

Serà el 7 d’agost que l’historiador i membre de Carrutxa, Ezequiel Gort, oferirà una visita per aquest indret per donar a conèixer què va ser Escaladei i també la vida quotidiana dels religiosos que van habitar-hi. Fundada al segle XII per Alfons el Cast, aquesta va ser la primera cartoixa de la península Ibèrica.

Les activitats comencen avui amb una introducció a l’astronomia al refugi d’Albarca i finalitzarà el 20 de desembre amb senderisme pel Parc Natural.

Comentarios
Multimedia Diari