Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Pessebre Vivent es reforça amb noves escenes històriques de Valls

S'incorpora la troballa de la Mare de Déu del Lledó, la relació entre la ciutat i l'aigua, i l'Hospital de Sang, estructura sanitària per a militars creada durant la Guerra Civil

Montse Plana

Whatsapp
Una de les escenes del Pessebre Vivent de Valls és la creació dels Mossos d´Esquadra. FOTO: AJ. VALLS/PERE TODA

Una de les escenes del Pessebre Vivent de Valls és la creació dels Mossos d´Esquadra. FOTO: AJ. VALLS/PERE TODA

Del 27 al 29 de desembre arriba la sisena edició del Pessebre Vivent de Valls, un esdeveniment que enguany es reforça amb noves escenes referents a la història de Valls, i és que si una característica té el Pessebre Vivent de la capital de l’Alt Camp, és que no únicament es limita a les típiques escenes bíbliques i costumistes, sinó que es completa amb referències històriques de la ciutat com, per exemple, la creació dels Mossos d’Esquadra.

Enguany s’ha optat per incorporar tres noves escenes. Una d’elles fa referència a la troballa de la Mare de Déu del Lledó, tot just ara que es compleixen 650 anys de l’efemèride.

La segona nova escena serà sobre les fonts de Valls per tal de posar de manifest la relació constant i directa entre la ciutat de Valls i l’aigua a través de, per exemple, els torrents que envolten la ciutat i sempre l’han condicionat en el seu creixement urbanístic, els recs i les sèquies, les rescloses, les basses, les mines, els safareigs i Mas Miquel.

El Pessebre Vivent també incorporarà una escena sobre l’Hospital de Sang. En aquest cas, el context serà la Guerra Civil espanyola, que va propiciar la creació d’estructures sanitàries improvisades. En el cas de Valls es van utilitzar les dependències de les Hermanitas dels Pobres (actual edifici del col·legi Claret) com a hospital militar, l’Hospital de Sang.

El Pessebre es podrà visitar el 27 de desembre de 17.30 a 20 h i el 28 i 29 de desembre de 17.30 a 19.30 h. Com l’any passat, el recorregut començarà a través de l’entrada principal de l’església de Sant Joan i passarà per la rectoria, l’Hort del Rector, el carrer del Mur, el carrer de l’Església i finalitzarà a la plaça dels Escolans.

Pel que fa a les entrades, des d’avui mateix i fins al 23 de desembre es poden aconseguir anticipadament al Centre Cívic i a l’Oficina de Turisme per 3 euros. Les entrades també es podran adquirir al Bar Plaça Nova d’Alcover, a la Núria Papereria del Pla, a la Llibreria Requesens de Montblanc i a l’Oficina de Turisme de Santes Creus.

El Pessebre compta amb 250 participants, un centenar d’empreses i comerços col·laboradors i una trentena d’entitats.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También