El Temps a Tarragona: Alerta per xàfecs i pluges intenses

La previsió meteorològica d'aquest divendres, 18 de setembre

17 septiembre 2020 18:25 | Actualizado a 17 septiembre 2020 18:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Previsió per a avui

La nuvolositat anirà en augment i creixeran nuvolades. Amb tot, durant el matí cel quedarà entre mig i molt ennuvolat, tot i que la nuvolositat serà més abundant al litoral i prelitoral sud, i menys abundant al nord-est del territori. A partir de la tarda els núvols augmentaran arreu fins a quedar molt ennuvolat o cobert.

Pluja

A partir del matí s'esperen xàfecs locals al litoral i prelitoral sud, i són possibles a la resta de la meitat oest. A partir de la tarda s'esperen xàfecs acompanyats de tempesta a la meitat oest. Amb el pas de les hores és probable que la precipitació de manera més dispersa arribi a punts de la meitat est. Seran d'intensitat entre feble i moderada, si bé localment podran ser forts a la meitat oest. A més, la precipitació anirà localment de calamarsa o pedra. És possible que també es donin fenòmens de temps violent. A la meitat oest s'acumularan quantitats entre poc abundants i abundants de precipitació, si bé a punts del Camp de Tarragona i a zones elevades del vessant sud del Pirineu i Prepirineu localment podran ser molt abundants (més de 50 mm en 24h). A la meitat est les quantitats de precipitació seran entre minses i poc abundants. Les precipitacions podran anar acompanyades de fang.

Temperatures

La temperatura mínima serà semblant o lleugerament més alta. Es mourà entre els 9 i 14 ºC al Pirineu, entre els 13 i 18 ºC a la resta de l'interior, i entre els 18 i 23 ºC al litoral. La màxima serà lleugerament més baixa, si bé a la meitat oest el descens serà entre lleuger i moderat. Voltarà entre els 22 i 27 ºC al Pirineu, i entre els 24 i 29 ºC a la resta.

Vent

El vent serà fluix i variable fins a mig matí. La resta del dia s'imposarà el vent de component sud entre fluix i moderat, més reforçat a la tarda quan hi haurà cops forts. En moments de xàfec el vent bufarà fort.

Tendència per a demà

De matinada estarà entre molt ennuvolat i cobert, amb el creixement i pas de nuvolades. A partir d'aleshores minvarà la nuvolositat d'oest a est i a partir de la tarda tendirà a quedar serè o poc ennuvolat, si bé creixeran algunes nuvolades al centre del dia a zones de muntanya i a l'extrem oest.

Comentarios
Multimedia Diari