«El perfil de dissenyador digital té molta demanda»

Entrevista a Julià Franch, dissenyador de gràfica interactiva

28 febrero 2018 15:39 | Actualizado a 01 marzo 2021 12:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Després d’estudiar a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona ha trobat feina en un sector que està creixent

Per què va decidir estudiar a l’Escola d’Art i Disseny?
Sempre m’havia interessat molt la tecnologia i el tema gràfic. Després de fer el batxillerat tecnològic i fer uns anys de Telecomunicacions, vaig decidir estudiar el cicle de Gràfica publicitària i després el de Gràfica interactiva.

Què el va sorprendre d’aquests estudis?
Sobretot la dinàmica i forma d’aprendre, molt diferent de la universitat i el batxillerat. Les classes són molt més pràctiques sense tanta teoria, encarades a aprendre la tècnica i treballar a través de l’experiència pròpia. 

Què va aprendre?
Al cicle de Gràfica publicitària vaig aprendre disseny gràfic, maquetació, tipografia i també fotografia, llum, enquadre, formes i colors. I al de Gràfica interactiva, que era el que més m’agradava, sobretot programació tecnològica i digital combinada amb el disseny.

Estudiar a l’Escola d’Art i Disseny et va ajudar a trobar feina.
Sí, ara treballo a l’agència de publicitat ‘Amor de marca’, que es va posar en contacte amb l’escola. Gràcies a la seva borsa de treball vaig trobar l’oferta.

Quines funcions té?
Des de maquetació a publicacions en revistes, disseny editorial, fulletons, anuncis per a premsa, maquetació web, donar l’estil a plantilles de wordpress. 

Amb el creixement del món digital cada vegada es buscaran més dissenyadors?
Sobretot de maquetació web. Donar els estils, fer plantilles, no només per a suport d’ordinador, també per a altres dispositius com mòbils i tauletes, o disseny d’aplicacions. Són i seran perfils molt buscats al mercat laboral.

Comentarios
Multimedia Diari