Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Más de Tarragona

«El perfil de dissenyador digital té molta demanda»

Entrevista a Julià Franch, dissenyador de gràfica interactiva

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge de Julià Franch, que va fer el cicle de Gràfica publicitària i el de Gràfica interactiva a l’Escola d’Art i Disseny.  FOTO: Cedida

Imatge de Julià Franch, que va fer el cicle de Gràfica publicitària i el de Gràfica interactiva a l’Escola d’Art i Disseny. FOTO: Cedida

Després d’estudiar a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona ha trobat feina en un sector que està creixent

Per què va decidir estudiar a l’Escola d’Art i Disseny?
Sempre m’havia interessat molt la tecnologia i el tema gràfic. Després de fer el batxillerat tecnològic i fer uns anys de Telecomunicacions, vaig decidir estudiar el cicle de Gràfica publicitària i després el de Gràfica interactiva.

Què el va sorprendre d’aquests estudis?
Sobretot la dinàmica i forma d’aprendre, molt diferent de la universitat i el batxillerat. Les classes són molt més pràctiques sense tanta teoria, encarades a aprendre la tècnica i treballar a través de l’experiència pròpia. 

Què va aprendre?
Al cicle de Gràfica publicitària vaig aprendre disseny gràfic, maquetació, tipografia i també fotografia, llum, enquadre, formes i colors. I al de Gràfica interactiva, que era el que més m’agradava, sobretot programació tecnològica i digital combinada amb el disseny.

Estudiar a l’Escola d’Art i Disseny et va ajudar a trobar feina.
Sí, ara treballo a l’agència de publicitat ‘Amor de marca’, que es va posar en contacte amb l’escola. Gràcies a la seva borsa de treball vaig trobar l’oferta.

Quines funcions té?
Des de maquetació a publicacions en revistes, disseny editorial, fulletons, anuncis per a premsa, maquetació web, donar l’estil a plantilles de wordpress. 

Amb el creixement del món digital cada vegada es buscaran més dissenyadors?
Sobretot de maquetació web. Donar els estils, fer plantilles, no només per a suport d’ordinador, també per a altres dispositius com mòbils i tauletes, o disseny d’aplicacions. Són i seran perfils molt buscats al mercat laboral.

Temas

Comentarios

Lea También