Els treballadors de la residència Alt Camp de Valls segueixen en peu de guerra

Enèsima concentració del personal com a protesta per les càrregues assistencials imposades en l'article 41

19 mayo 2017 19:11 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El personal de la residència Alt Camp de Valls segueix en peu de guerra. Una quarantena de treballadors i treballadores han tornat a concentrar-se aquest dimecres davant del centre per protestar per la seva situació laboral. Convoquen concentracions cada mes, ja en porten unes quantes -gairebé una desena-, i lamenten que continuï la manca d'acord amb la gerència de l'hospital. El principal punt de discòrdia és l'article 41 que, des del gener passat, imposa canvis de calendari i càrregues assistencials que el comitè d'empresa no tolera. De fet, el comitè, amb majoria de la CGT, recorda que ja es va interposar un conflicte col·lectiu contra l'article 41, la vista del qual s'ha posposat al novembre, donat que s'està en procés de negociació amb gerència. El comitè li ha fet arribar aquest mateix dimecres un document, en un ambient d'escepticisme. "Portem mig any negociant i estem en el punt de partida, l'empresa només mareja la perdiu i no afronta els problemes reals de la residència", ha declarat a l'ACN el president del comitè, Robert Rosset.

Segons Rosset, el lliurament de l'escrit en el qual exposen en quin estat es troben els serveis de la residència i les seves demandes, és "una pilota que deixem a la teulada de direcció", si bé no les tenen totes que acabi sent efectiu, sobretot després dels mesos de negociacions sense haver arribat a un acord en ferm. 

El president del comitè ha posat al dia els treballadors participants a la concentració, explicant que la direcció els ha traslladat la voluntat d'ampliar la dotació de personal, sobretot de nit, i que aquest increment es podria fer efectiu a partir del 15 de juny, així com la compensació d'hores treballades. 

"La gerència ha aprofitat l'article 41 de l'estatut dels treballadors per imposar canvis de calendaris, la qual cosa ha suposat perdre dies de descans setmanals, de dos a un a la setmana, i és un canvi molt substancial, i això ha agreujat més les càrregues assistencials", ha afegit el president del comitè.

A la residència Alt Camp, que forma part del Pius Hospital, hi treballen entre 80 i 90 treballadors que atenen uns 140 avis. El comitè afirma que aquesta minva en els dies de descans afecta el personal assistencial tant de la residència com de l'hospital, és a dir, infermers, auxiliars, cuidadors i zeladors.

Comentarios
Multimedia Diari