Enxampat sis vegades conduint sense carnet a l'Arboç

Ha estat condemnat a pagar una multa de 720 euros en comptes del set mesos i mig de presó imposats inicialment

10 septiembre 2020 18:30 | Actualizado a 11 septiembre 2020 07:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un home que inicialment l’havien castigat amb set mesos i mig de presó per haver estat enxampat a l’Arboç per sisena vegada conduint sense tenir el carnet –li havien retirat tots els punts– ha vist com ara l’Audiència Provincial li rebaixava la pena a una multa de 720 euros. La màxima instància judicial de la demarcació ha tingut en compte l’atenuant de consum de substàncies tòxiques

Els fets ara jutjats van tenir lloc a les 12.10 hores del 8 de febrer de l’any passat. L’acusat, de nacionalitat espanyola, anava al voltant d’un turisme BMW model 530D. En el punt quilomètric 1199 de la N-340, just a la travessera de l’Arboç, el vehicle va ser interceptat per una patrulla dels Mossos d’Esquadra. Els agents van comprovar que l’home no tenia el permís de conduir per haver perdut tots els punts. La retirada d’aquests es va acordar en un expedient de la Prefactura Provincial de Trànsit de Barcelona i li fou notificat a l’interessat l’11 de novembre de 2017.

El Jutjat del Penal 4 de Tarragona el va condemnar a set mesos i mig de presó per un delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sense permís, amb l’agreujant de multirreincidència. L’home ja havia estat condemnat en cinc ocasions per aquest mateix motiu: el 30 de juny de 2017; el 27 de desembre de 2017; dues vegades el 25 de gener de 2018 –en les quatre ocasions a dotze mesos de multa–, i finalment el 5 de novembre de 2018 a 45 dies de treballs en benefici de la comunitat.

Els magistrats de la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Tarragona, a l’hora de rebaixar la pena, han tingut en compte que l’home, que té 57 anys, pateix un trastorn psicopatològic d’ansietat per consum de substàncies estupefaents i agorafòbia –aversió morbosa als espais oberts o la por morbosa de travessar-los–. En el moment dels fets va donar positiu en cocaïna i en cànnabis.

El conductor, en el recurs d’apel·lació, deia que ell no conduïa. Però els agents van declarar que van veure l’home baixar del seient del conductor després de ser parat perquè li mancava un far.

Comentarios
Multimedia Diari