Ha arribat el moment de redescobrir la pròpia ciutat i els seus racons

Les Festes de Sant Magí ofereixen rutes a través dels secrets que amaguen molts carrers que veiem cada dia

14 agosto 2020 09:50 | Actualizado a 14 agosto 2020 10:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’estiu és el moment d’obrir-se a noves fronteres però, de vegades com enguany, els mesos de calor brinden l’oportunitat per descobrir, més que mai, els secrets que amaga Tarragona. Coincidint amb Sant Magí, Limonium Serveis Ambientals i Turístics ofereix un paquet de visites al Parc Ecohistòric del Pont del Diable. L’activitat s’ofereix els dies 18 i 23 d’agost a partir de les 18 hores i permet que els participants coneguin més detalls sobre la construcció i la utilització de l’Aqüeducte de les Ferreres i de les pedreres romanes.

La visita ens apropa tant a la història com a la natura, ja que els participants també tindran l’ocasió de conèixer a curta distància els jardins romàntics construïts pels germans Puig i Valls i el Parc Ecohistòric, que acull una representació de la vegetació natural mediterrània que domina aquest espai emblemàtic que, en aquest cas, és també una porta d’entrada natural a l’Anella Verda de la ciutat. «Molts tarragonins coneixen el Pont del Diable de passada o fa molts anys que no hi han estat, per aquest motiu creiem que pot ser una visita molt interessant per tots aquells ciutadans que vulguin conèixer un trosset més del passat de la ciutat», manifesta Eduardo Soler, de Limonium, que avança que durant aquesta activitat, que compta amb prop d’una hora i mitja de durada, els participants tenen l’oportunitat de descobrir molt més d’un dels monuments més emblemàtics de la petjada romana. L’activitat es pot concertar a l’adreça visites@pontdeldiabletarragona.com.

Visites a la Part Alta

A banda de la descoberta del Pont del Diable, la Festa Major de l’estiu ofereix també l’oportunitat de conèixer aquells racons més amagats d’espais prou coneguts, com la Part Alta. En aquest cas, Itinere proposa diferents alternatives, entre les quals destaca la Ruta per la Ciutat Medieval, que es duu a terme el dissabte 15 d’agost i el dimarts 18 d’agost a les 17 hores.

D’entre el paquet de propostes per a grups, també destaca el recorregut nocturn a través de les Llegendes de Tarragona, previst els dies 14 i 15 d’agost, i la ruta infantil per la Tarraco Romana, que es durà a terme a les 11 del matí dels dies 15, 16 i 18 d’agost. Les reserves es poden fer a la pàgina web turismedetarragona.com.

També l’empresa Ibert Arqueologia Patrimoni i Turisme ofereix una ruta a través dels carrers dels antics gremis que configuren la ciutat, prevista pel dilluns 17 d’agost a les 19 hores. En aquest cas, els interessats poden concertar la visita a través de l’adreça jvila@iberapt.com.

Comentarios
Multimedia Diari