Hermanos Caballer, guanyadora del Concurs de Focs de Tarragona

La pirotècnia de Burjassot s'imposa a la Pirotecnia Tomás i a la Pirotecnia Zaragozana

19 mayo 2017 22:24 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aquest diumenge al migdia a l'Ajuntament de Tarragona s'ha llegit el veredicte del XXV Concurs Internacional de Focs Artificials de Tarragona. L'actuació guanyadora ha estat la de la Pirotecnia Hermanos Caballer, de Burjassot. El jurat li ha atorgat un total de 1.450 punts, superant per un estret marge a la Pirotecnia Tomás, que n'ha rebut 1.385, quedant en segona posició. El tercer lloc ha estat per a la Pirotecnia Zaragozana, amb 1.034 punts.

L'empresa guanyadora rep doncs, el Premi Especial “Festa Major de Granollers-Trofeu Blancs i Blaus” i l’adjudicació del castell de focs de la Festa Major de Granollers; el Premi especial “Villa de Bilbao-Bilboko Hiria” atorgat per l’Ajuntament de Bilbao i que determina la participació directa a l’edició del Concurs Villa de Bilbao 2016; així com el Trofeu Venus Ciutat de Tarragona, així com el Trofeu "Venus Ciutat de Tarragona", un document acreditatiu l’adjudicació dels espectacles públics de focs durant les Festes de Santa Tecla 2015. La classificada en segon lloc rep també el Trofeu "Venus Ciutat de Tarragona", mentre que la tercera és guardonada amb una placa commemorativa.

Així mateix, ha manifestat la no qualificació de l’actuació d’aquest dissabte 4 de juliol per part de la Pirotècnia Partene Romualdo de Bergantino (Itàlia), ja que el seu espectacle va tenir una durada de 14 minuts i 30 segons, amb la qual cosa no ha arribat al temps mínim estipulat, que són 15 minuts.

Pots repassar aquí la crònica i la fotogaleria de l'actuació de la pirotècnia Hermanos Caballer. 

 

Jurat

El Jurat ha estat integrat per 12 membres, sota la presidència de l’alcalde de la ciutat. Diàriament, el jurat ha efectuat les seves votacions que han estat lliurades a la secretària i després de cada llançament, en un sobre tancat. Dins el jurat, es constitueix una subcomissió tècnica integrada per tres persones vinculades amb el món de la pirotècnia, que han estat les encarregades de determinar les penalitzacions previstes en les bases.

A l'hora de prendre la seva decisió, el jurat valorarà especialment: l'ocupació de l'espai aeri; la puresa, la intensitat, la brillantor i la durada dels colors; la varietat cromàtica, lluminositat, dimensions, disseny i perfecció de formes, elegància, diversitat d'efectes, sonoritat, conjunció amb l'entorn, originalitat, ritme, el guió de l’espectacle, l’arrencada inicial, el crescendo final i l'acceptació per part del públic. Cada un dels setze criteris es puntua de 0 a 10, per la qual cosa, cada membre del jurat pot atorgar un màxim de 160 punts, i per tant cada empresa pot obtenir un màxim de 2.080 punts.

 

Comentarios
Multimedia Diari