Implanten un programa per evitar que persones grans i escolars es perdin

El mètode serveix també per a persones amb discapacitat psíquica i física i funciona mitjançant l´ús d´una polsera intel·ligent i seguint unes senzilles instruccions

19 mayo 2017 20:07 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de la Pobla de Montornès ha impulsat un programa pioner al Camp de Tarragona que ha posat en marxa aquesta setmana passada, unes polseres que van destinades als alumnes de l’escola del poble, els de la llar d’infants i a serveis socials, per a persones amb discapacitat psíquica o física.

La seva eficàcia supera, amb escreix, altres sistemes com ara el GPS o bé la teleassistència, de cobertura limitada.

Aquesta polsera creada per l’empresa Ikanguro és un innovador sistema d’identificació que serveix per reforçar la seguretat de col·lectius de persones.

Mitjançant l’ús d’una polsera intel·ligent i seguint unes senzilles instruccions, s’accedeix ràpidament a les dades associades a la persona portadora del servei que s’hagi extraviat o desorientat, ja sigui aquesta un menor, un ancià o una persona amb dificultats de comunicació.

Els avantatjosos beneficis del sistema ha convençut, de totes totes, a l’Ajuntament de la Pobla de Montornès, i més concretament a la Regidoria de Serveis Socials que encapçala Sandra Tarrascó, que ha adquirit un lot anual de 4.000 polseres «a un cost raonable de 1.800 euros», subratlla la regidora.

Quan els escolars o els nens de la llar d’infants programin una sortida o unes colònies portaran posades les polseres. Els braçalets porten un codi que els permet estar connectats a la xarxa del 112, els Mossos d’Esquadra i al monitor de referència.

D’aquesta manera, en qüestió de poquíssims minuts els nens ja estan amb el monitor altre cop, una tasca que ve facilitada pel mateix centre educatiu, en informar del programa de l’activitat.

Pel que fa a les persones amb discapacitat psíquica o física, i també ‘els escapistes’, aquests duran la polsera que facilita Serveis Socials de l’Ajuntament pobletà, «els quals duen un dispositiu de seguretat a fi i efecte que l’usuari no pugui desprendre-se’n», comenta Tarrascó.

En aquest cas si es detecta una persona que s’ha perdut són els Mossos els informats, i la mateixa Regidoria de Serveis Socials. Sandra Tarrascó assenyala que la implantació dels braçalets, en el cas de persones grans i que pateixen alguna patologia mental «els braçalets aporten tranquil·litat a les famílies».

En el cas dels alumnes és la mateixa escola que proporciona els braçalets, que són de color verd; grocs els de la llar d’infants, i blaus els de Serveis Socials. En els dos primers casos les polseres serveixen només per a una ocasió, mentre que per a les persones amb discapacitats, aquestes tenen un més de vigència, atès que el gravat és amb tinta resistent a l’aigua i la suor.

Sílvia Fernández, portaveu de l’empresa Ikanguro afirma que el sistema de polseres que comercialitzen «ha estat molt ben acceptat pels cossos de seguretat», que ho veuen com una mesura preventiva molt eficaç, en les circumstàncies apuntades.

Comentarios
Multimedia Diari