Ja estan en marxa les proves de la depuradora Oest2 al Catllar

S'està certificant el funcionament de la instal·lació que anirà incrementant els pròxims mesos

19 mayo 2017 16:02 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

S’estan portant a terme les proves de funcionament de la depuradora d’aigües residuals Oest2, al terme municipal del Catllar. Ha de donar servei als nuclis i urbanitzacions de Bonaire, Esplai Tarragoní, Mas de Cargol, el Mèdol, Manous 1 i 2, Mas de Panxé, Mas de Pallarés (5 estrelles), la Quadra, Pins Manous 3, Mas d’Enric, amb el Centre Penitenciari, i Mas de Moregons.

La depuradora haurà d’anar incrementant de forma progressiva el seu funcionament així que el centre penitenciari de Mas d’Enric vagi assumint més interns, fet que es produirà, segons les previsions, el pròxim mes d’abril en què arribaran 115 reclusos pel tancament de la presó Model de Barcelona. Això obligarà a obrir un dels quatre mòduls que romanen tancats a Mas d’Enric. És sabut que posteriorment seran traslladats més presos al centre penitenciari del Catllar.

Aquesta circumstància, unida a la progressiva connexió de les diferents urbanitzacions, farà que hi hagi més volum d’aigua a sanejar. L’Ajuntament del Catllar s’encarrega de la connexió de la depuradora amb les urbanitzacions que tenen sistema de clavegueram.

En aquesta primera fase, que va començar el dia 1 d’aquest mes de març, ja s’ha connectat Manous 3, Mas d’Enric, Esplai Tarrgoní i Mas de Pallarès (5 estrelles). La brigada municipal s’encarrega d’habilitar les escomeses domiciliàries, moltes d’elles cegades, en el seu dia, amb totxos o taps, que es mantenen intactes de quan es va fer l’obra inicial. D’aquesta manera «ens assegurem que no caiguin restes d’obra a la xarxa», declaren fonts de l’Ajuntament de la localitat.

El sistema Oest2 es correspon amb la part sud-oest del municipi del Catllar. L’EDAR a construir s’ha dissenyat per tractar tots els abocaments de la zona esmentada i s’hi tractaran també els fangs del sistema Oest1 que es correspon amb la part nord-oest del municipi.

Comentarios
Multimedia Diari