L'Esquerra Independentista de Valls crema la Constitució espanyola

Ha sigut aquest migdia davant de l'Ajuntament calant foc a una caixa de cartró simbòlica

19 mayo 2017 17:09 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una vintena de persones de l’Esquerra Independentista de Valls (Arran, SEPC, COS, Casal Popular la Turba i CUP) ha cremat simbòlicament aquest migdia la Constitució calant foc a una caixa de cartró, un acte que s’ha celebrat a la plaça del Blat, davant de l’Ajuntament, i que ja suma 29 edicions. Entre els presents hi havia dos regidors de la CUP, Jordi Robert i Paloma Vicente.

Primerament s’ha mostrat una pancarta on s’hi podia llegir: «Continuarem cremant, lluitant, desobeint. Ni rei, ni por, ni constitució», i a continuació s’ha donat pas a la lectura del manifest, en el qual s’ha destacat: «Ni la Constitució Espanyola ni la monarquia tenen cap mena de legitimitat, ja que no han estat triades pel poble, sinó per un feixista». Així mateix, s’ha afegit que «la Constitució ha pres el poder de decisió a les classes populars sobre unes polítiques econòmiques que ens aboquen a la precarietat i l’atur» i que «no hi ha cap més via cap a la sobirania popular que la ruptura amb l’Estat, i aquesta només es pot produir per mitjà de la desobediència». Per concloure l’acte, s’ha cremat una caixa de cartró que simbolitzava la Constitució.

Regidors de Valls i Montblanc, treballen simbòlicament

Tant regidors de Valls com de Montblanc avui treballen, però de forma simbòlica. En aquest sentit, cap dels dos municipis ha obert les portes de l’Ajuntament, però sí que els seus regidors realitzen durant el dia d’avui tasques simbòliques. En el cas de Valls, regidors de l’equip de govern (CiU i ERC) i alguns de l’oposició (CUP i Compromís per Valls) han participat aquest matí en una recollida solidària de bombetes led, mentre que els de Montblanc s’han desplaçat fins a les Borges Blanques per celebrar una trobada per reivindicar millors infraestructures.

Comentarios
Multimedia Diari