La Covid-19 cancel·la algunes festes majors

Vila-rodona, Vallmoll i Cabra del Camp van decidir no fer-les. Altres municipis opten per un programa més reduït

01 agosto 2020 08:40 | Actualizado a 01 agosto 2020 10:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La crisi sanitària de la Covid-19 ha fet que alguns ajuntaments hagin decidit cancel·lar la festa major d’estiu per «no posar en risc els veïns i per evitar propagar el virus». En són un exemple Cabra del Camp, Vila-rodona o Vallmoll (Alt Camp).

Vila-rodona suspèn els actes de la festa major d’estiu, que se celebra en honor a Sant Llorenç, el dia 10 d’agost. D’aquesta manera, quedaran pendents la inauguració de les noves instal·lacions de la piscina municipal o la celebració del desè aniversari de la inauguració del pavelló municipal. Es buscaran noves dates un cop es puguin fer les activitats amb total seguretat.

Vallmoll també cancel·la la seva festa major que havia de tenir lloc per la Mare de Déu d’Agost, el dia 15. «Una de les principals responsabilitats que tenim els càrrecs públics és vetllar per la salut i benestar dels nostres convilatans», va dir l’Ajuntament a través d’un comunicat, on van agrair la tasca i la feina dels veïns i entitats del municipi. Cabra del Camp ja va anunciar el passat mes de juliol que cancel·larien tots els actes. «Tenim el deure de vetllar pel benestar dels veïns i de les veïnes i no volem prendre riscos innecessaris», van dir des de l’Ajuntament.

Altres pobles l’han mantingut o reformulen els actes limitant l’aforament. Per exemple, l’Espluga de Francolí aquests dies celebra la seva festa major i acabarà el pròxim dilluns. Fins fa unes setmanes, l’Ajuntament havia mantingut dins la programació d’actes alguns dels concerts, però finalment s’han suspès. A Pira també se celebra la festa major i tots els actes seran a la plaça de l’1 d’octubre. Aquest cap de setmana hi haurà parc mòbil de bicicletes i taller de motos, cinema a la fresca i espectacle de foc. A Prenafeta també celebraran la festa major avui i demà.

La tercera setmana d’agost també serà festa major a Mont-ral, però en un programa reduït amb projecció cinema, cantada d’havaneres, inauguració de la plaça 1 d’octubre i xaranga amb la cercavila.

Comentarios
Multimedia Diari