La Fira del Vent del Pla de Santa Maria, una cita d'alta volada

Aquesta és una fira diferent, perquè combina terra i aire. La localitat s'ha fet un lloc en el calendari d'esdeveniments a Catalunya. Però, enguany, el vent ha estat el gran absent

19 mayo 2017 17:46 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

És una fira diferent, perquè combina terra i aire, la del Pla de Santa Maria, fruit del gir que es va donar «fa nou anys a la fira multisectorial tradicional, que al Pla, com a tot arreu, inicià una fase de decadència». Ho diu Rafel Fortuny, actual president de la Fira del Vent de la localitat.

D’aquesta manera el Pla de Santa Maria s’ha fet un lloc a l’espai –mai millor dit– de fires de Catalunya, com s’ha palesat, un any més, aquest cap de setmana. Precisament el vent, l’element que dóna nom a l’activitat, ha estat el gran absent en l’edició d’enguany. Bonança després de dies plujosos, la qual cosa ha permès gaudir del molt, i bo, que s’ha viscut al Pla de Santa Maria i que ha portat fins a la vila més de 6.000 persones.

Fins a 40 activitats diferents han configurat l’atapeït programa que ha tingut com a escenari el Camp de Vol les Escarbones, el recinte de la Fàbrica i el Centre Cívic. La pista homologada (una de les poques que hi ha similars a Catalunya) va acollir, entre dissabte i diumenge, la IX Trobada d’Ultralleugers i Paramotors, «amb presència de participants catalans, i també convidats del País Valencià i d’Aragó», comenta Alexander Mihov, president del Club de Veles i Vents local, i un dels impulsors de la Fira dels Esports de l’Aire.

Del programa, en destaca l’exhibició especial, tots dos dies, d’Acro Paramotor, amb els germans Guerra de protagonistes, campions del món en categoria individual, les exhibicions d’aeromodelisme i la possibilitat, entre el públic, de realitzar el ‘bateig de l’aire’. Especialment espectaculars van resultar les evolucions i maniobres realitzades pel pilot de Mollerussa Jimmy Capell, amb el seu biplà Raf. Se 5A, una rèplica del biplà utilitzat el 1917 a la Primera Guerra Mundial, fabricat a Moià. Tot plegat va despertar força expectació de públic.

La fira multisectorial va estar ubicada, per segon any consecutiu, al recinte de la Fàbrica, l’antiga factoria tèxtil, ara propietat del municipi. Una carpa de 800 m2 va acollir fins a una quarantena d’estands, exponent del teixit associatiu de la vila, el comerç i la indústria local, a més d’altres expositors forans. Tot complementat per la fira d’atraccions i moltes altes activitats, com tallers, mercat de segona mà, baixada de trastos, concurs de fotografia, cercavila, trobada de plaques de cava, trobada gegantera o espectacles infantils.

Segons Rafel Fortuny, màxim responsable de la fira, l’èxit rau bàsicament en l’atractiu del camp de vol, on exercitar, la trobada de camions tunejats, «que pot desplaçar participants que han recorregut 700 quilòmetres, amb les seves famílies», l’aeromodelisme naval i la trobada de vehicles clàssics, enguany amb el valor afegit de la fira de recanvis, que possibilita fer-se amb aquella peça difícil de trobar.

També van despertar interès les visites guiades al Centre d’Interpretació del Tèxtil, que va fer possible veure les antigues màquines en funcionament, com a demostració del passat industrial del sector a la població, i del Museu Agrícola que atresora una amplíssima mostra.

Així mateix, esmentar l’èxit assolit, un any més, per la 23a desfilada Fashion Air-Passarel·la de Moda, al Centre Cívic, amb les entrades exhaurides amb antelació, que va acollir unes 450 persones per veure les novetats, en vestuari, tendències en pentinats i complements per a la nova temporada, amb la participació de diverses botigues del Camp de Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari