Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La policia espanyola desmantella a la Pobla de Mafumet una empresa fictícia per cometre un frau de 40.000 euros a la Seguretat Social

Hi ha 17 detinguts, la majoria d'ells utilitzava la documentació per regularitzar la seva situació a l'Estat

ACN

Whatsapp

La policia espanyola ha desmantellat una empresa fictícia amb seu social a la Pobla de Mafumet (Tarragonès) per haver defraudat 40.000 euros a la Seguretat Social. L'operació s'ha saldat amb quinze detinguts a Tarragona, un a Sevilla i un altre a Guadalajara. La majoria dels arrestats utilitzava la documentació per regularitzar la seva situació administrativa a l'Estat o sol·licitar prestacions per desocupació. Simulaven contractar treballadors a canvi d'una quantitat econòmica i falsificaven la documentació sense cotitzar les quotes a la Seguretat Social.

La investigació va començar al maig de 2013 quan es va descobrir que una suposada empresa fictícia dedicada a l'assessorament empresarial, amb domicili social a la Pobla de Mafumet (Tarragonès), presumptament es

estava dedicant la contractació simulada de treballadors sense cotitzar les corresponents quotes a la Seguretat Social.

L'estreta col·laboració amb la Inspecció de Treball i el Servei Públic d'Ocupació de Tarragona va permetre als agents conèixer que l'empresa no tenia cap activitat mercantil, tot i tenir en nòmina fins a 29 treballadors. El seu màxim responsable, un ciutadà espanyol d'origen marroquí, i el seu apoderat simulaven contractar treballadors que estiguessin interessats en els seus serveis, previ abonament d'una quantitat econòmica. La documentació obtinguda era utilitzada per molts dels detinguts per regularitzar o renovar la seva situació administrativa i, fins i tot, per sol·licitar les corresponents prestacions o subsidis per desocupació.

Paral·lelament, les preceptives quotes de cotització dels seus treballadors no eren ingressades a la Tresoreria General de la Seguretat Social, per la qual cosa van cometre un frau de 40.000 euros a l'erari públic.

Els investigadors van aconseguir identificar i localitzar els implicats en la trama i els van detenir. L'operació s'ha saldat amb quinze detinguts a Tarragona, entre ells l'apoderat de la empresa fictícia, un a Sevilla i un altre a Guadalajara.

L'operació ha estat realitzada per agents de la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres (UCRIF) de Tarragona, en col·laboració amb UCRIF Sevilla, UCRIF Guadalajara, Inspecció de Treball i Servei Públic d'Ocupació de Tarragona.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También