La recuperació dels ponts malmesos a Montblanc pels aiguats costarà 3 milions d’euros

L’actuació més important es farà al voltant del Pont Vell i l’Ajuntament ja està enllestint els projectes per començar

13 noviembre 2020 06:50 | Actualizado a 13 noviembre 2020 07:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Montblanc ha fet un nou pas per poder tirar endavant les obres de rehabilitació dels ponts danyats durant la riuada de l’octubre de 2019, unes acutacions que sumen gairebé tres milions d’euros.

El projecte més important i de més envergadura és la recuperació de l’entorn del Pont Vell, que va quedar molt malmès per la crescuda del riu. Precisament, aquesta obra va centrar un dels punts del plenari municipal celebrat aquest dimecres al vespre a Montblanc. Els recursos econòmics han de venir d’administracions superiors, però el projecte havia de passar primer pel ple municipal.

La recuperació de l’entorn del Pont Vell tindrà un cost d’1,3 milions d’euros. El projecte contempla actuacions a la riba sud del riu, com arranjar les esplanades, escales i rampes entre l’Arxiu Comarcal i el riu i també a la riba nord, on es preveu disposar d’un conjunt d’esplanades a diferents nivells, així com recuperar conceptualment l’antiga bòbila. Pel que fa al riu Francolí s’han de fer actuacions aigües amunt del pont, moviments de terres per millorar el seu comportament hidràulic, i aigües avall es construirà una peixera que permetrà una làmina d’aigua permanent sota les arcades del Pont Vell.

Els tres ponts afectats

D’altra banda, les obres al Pont Vell pròpiament dites, s’han aprovat per Junta de Govern i preveuen recuperar les parts malmeses i la seva rehabilitació estructural i funcional. Aquest projecte té un cost de 669.044 euros i juntament amb el de recuperació de l’entorn, s’actuarà en una superfície de 10.565 metres quadrats.

L’altre pont afectat és el de Bolovi, de 43 metres de longitud i que connecta amb una granja situada a l’altra banda del riu. L’exèrcit espanyol el va reconstruir provisionalment, però els treballs definitius sumen 489.232 euros.

El tercer pont que s’ha d’arranjar és el del Molí del Pas, on es preveu la construcció d’un gual transitable de 6 metres d’ample, amb doble carril per a vehicles i dos vorals per a vianants. El cost del projecte, que s’ha aprovat inicialment, és de 293.000 euros.

Si no s’ha pogut fer cap obra de rehabilitació des de fa un any, és perquè el municipi resta a l’espera de l’arribada dels ajuts econòmics estatals que han de finançar les tasques. Perquè l’aportació econòmica arribi, s’ha de crear una comissió mixta entre l’Estat i la Generalitat que «sembla que serà abans de Nadal» apuntava l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, durant el ple. El consistori montblanquí, igual que els altres municipis afectats de la comarca, fa mesos que reclamen aquesta disposició pressupostària. «Algú em parlava del mal efecte que fa la rotonda del col·legi de la Mercè i és cert, però no podem tocar res fins que no tinguem aquests diners», va afegir Andreu. Tot i això es va mostrar optimista i va afirmar que «sembla que ens trobem a la recta final per obtenir els recursos que faran possible la reparació dels danys de la riuada».

Comentarios
Multimedia Diari