Les botigues de Valls regalaran una hora de zona blava

Ho faran els dissabtes a la tarda i l’objectiu és afavor la promoció de la ciutat i l’activitat

25 mayo 2020 18:30 | Actualizado a 25 mayo 2020 18:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els comerços de Valls que obrin el dissabte a la tarda regalaran una hora de zona blava als seus clients. Aquesta és una de les mesures que contempla la modificació de l’ordenança fiscal que es va debatre ahir a la tarda al plenari municipal. L’objectiu és afavorir la promoció de ciutat i l’activitat de comerços, bars, restaurants i serveis de proximitat. També s’ha implementat noves places Park&Ride, a prop de les estacions d’autobús i tren. A més, s’hi ha afegit la gratuïtat, que ja s’aplicava a través de l’ordenança de circulació, per a vehicles oficials identificats o els conduïts o destinats al transport de persones amb mobilitat reduïda.

La portaveu del PSC, Rosa M. Ibarra, va assegurar que «quan s’implanti s’hauria de fer difusió no només a Valls sinó a la comarca de la Conca de Barberà ja que és una mesura que permetrà incentivar el comerç local».

Xavier Anglés de la CUP, va dir que «aprofitant que aquesta modificació permetrà fer promocions i descomptes creiem que hem de donar una petita empenta al comerç. Pel que fa a les zones blaves potser es podria fer un esforç i allargar una mica més el període».

I és que les zones blaves de Valls reobriran el proper dilluns 1 de juny, coincidint amb la progressiva represa de l’activitat i amb els objectius clars d’afavorir la mobilitat i facilitar l’estacionament al centre de la ciutat i a les seves zones comercials.

Ramon Font, regidor de Mobilitat, va refermar que «molts comerciants ja ens van preguntar quan tornarien a obrir la zona blava i som dels pocs que ens hem esperat a tornar a reobrir». També s’incorpora l’ús d’APPs mòbils que ja estan en servei en l’actualitat i que l’Ajuntament vol potenciar encara més. Aquest i altres sistemes telemàtics, a més de la comoditat que representa per a l’usuari aparcar sense haver de treure tiquet i pagar només pel temps real d’estacionament minut a minut, permet també engegar campanyes de descomptes en aparcaments dels comerços a favor dels seus clients, per exemple, mitjançant sistemes de codi QR. Els dimecres es podrà aparcar tot el dia per 2 euros. La moció es va aprovar per unanimitat.

Pel que fa a la reactivació del comerç, el regidor de Comerç i Turisme, Òscar Peris, va explicar que es consensuarà un pla de reactivació del comerç. De moment, però, s’ha fet un vídeo promocional perquè els veïns i forans tornin a comprar.

Comentarios
Multimedia Diari