L’escudella popular, acte estrella de la Festa Major de La Canonja

La baixada de carretons donarà el tret de sortida al programa, que compta amb més d’una desena d’activitats que es faran durant els dos propers caps de setmana

18 enero 2018 09:19 | Actualizado a 18 enero 2018 09:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Canonja inicia avui la Festa Major d’hivern en honor al seu patró, Sant Sebastià. La Regidoria de Festes del consistori tarragoní ha programat més d’una desena d’actes, dirigits als canongins de totes les edats. «Durant dos caps de setmana els veïns trobaran diferents activitats, i també hi ha novetats. És una festa on participen moltes entitats, sense elles no seria possible muntar tot aquest programa», apunta el regidor de l’àrea, Paco Roca.

La 22a edició de la baixada de carretons donarà el tret de sortida a la festa, aquesta tarda a les 18 hores. Aquest acte tradicional, que aplega petits i grans, es farà davant les portes del consistori i serveix per fer una demostració de la creativitat i enginy dels canongins, que treballen per fer el carretó més ràpid. «Esperem molta participació, és un acte molt popular», afirma l’edil.

En cas que continuï el fort vent, el regidor avisa que la cursa es posposarà per a la setmana vinent. «Estem pendents del temps perquè encara estem en fase d’alerta. En principi ens han dit que dijous al matí pararà el vent però, si no és el cas, anul·larem la baixada perquè és perillós que es dugui a terme», justifica Roca.

Diada de la Festa Major

El programa d’actes continuarà demà divendres amb el concert de cant gregorià a l’església de Sant Sebastià i a la nit hi haurà el ball amb l’Orquestra Cimarrón al Poliesportiu Municipal. 

Dissabte, diada de la Festa Major, es farà la tradicional missa solemne, la processó pels carrers de la part alta del poble, que comptarà amb la presència dels gegants Bià i Esperança i, tot seguit, la ballada de sardanes. A la tarda se celebrarà el correfoc infantil amb els Diables de la Canonja.

Un any més, l’Orquestra Maravella serà l’encarregada de posar la música al concert de Festa Major. «És el grup que més agrada als veïns i per això apostem per ells cada any», afirma el regidor. 

Diumenge 21 hi haurà l’exposició canina al parc al voltant del cementiri i també es farà el passeig en segways que sortirà des de la plaça de la O i recorrerà els racons més emblemàtics del poble. Segons Roca, ja hi ha molta gent apuntada però encara hi ha places disponibles. 

Un altre acte que destaca l’edil és el teatre que es representarà diumenge a la tarda a càrrec de Las chicas de oro, un grup de persones de més de 70 anys que faran passar una molt bona estona al públic amb l’obra que preparen durant tot l’any.

Tiquets esgotats

El programa d’actes es reprendrà divendres 26 a la tarda amb la xerrada sobre l’òpera Romeo i Julieta, a càrrec de Pol Avinyó. Una de les novetats d’enguany arribarà dissabte a la nit amb el concert jove, amb l’actuació de Dj’s i diferents grups de ball locals. «Volem que la gent jove balli i gaudeixi la festa», apunta Roca.

Diumenge serà el torn de l’acte estrella de la Festa Major: l’escudella popular, que es farà un any més al Poliesportiu Municipal. Tot i que encara queda més d’una setmana, la pàgina web del consistori ja ha anunciat que s’han esgotat tots els tiquets disponibles. «Esperem més de 700 persones, és la capacitat màxima que podem acollir perquè ens ho marca el pavelló, ja ens agradaria poder-ne oferir més», diu el regidor. 

També, el mateix dia, hi haurà el Cros Sant Sebastià. A més, es diputaran el XXXIV Cros Col·legi Aura i el XXII Cros Comarcal del Tarragonès, al Sector Nord a partir de les 10 del matí. 

Comentarios
Multimedia Diari