L’última fase del Museu Casteller de Valls licitada per 1,8 milions d’euros

Les empreses tenen un mes per presentar les seves ofertes i està previst que les obres acabin el mes d’abril del 2019

15 junio 2018 09:11 | Actualizado a 15 junio 2018 09:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Valls ha aprovat el projecte museogràfic de Món Casteller - Museu Casteller de Catalunya i, a la vegada, la licitació pública de les obres i treballs d’instal·lació de la museografia dissenyada per Ignasi Cristià. 


L’edifici, obra de l’arquitecte Dani Freixes, està completament construït amb 2.800 m2 de superfície i resta, com a última fase, la instal·lació de tota la museografia a l’interior que ara es licita per un import d’1.823.577 euros IVA inclòs i inclou el subministrament i instal·lació completa de la museografia, a més de les obres d’adequació inherents. A partir de la publicació dels anuncis de licitació, les empreses tindran 35 dies naturals per presentar les seves ofertes.


Per la seva part, l’alcalde de Valls Albert Batet, ahir en roda de premsa no va concretar la data d’inauguració del museu «la tercera fase de museïtzació podria estar acabada el mes d’abril. Són només previsions, ja que és un projecte potent en l’àmbit de país i el món casteller», va dir.


Cal recordar que la primera licitació, que tenia un import d’1,6 milions, va quedar deserta atès que l’empresa adjudicatària hi va acabar renunciant. En l’actual projecte s’han introduït canvis per millorar-lo i, així, garantir una major concurrència al concurs.


Novetats del projecte
Entre les novetats, s’han introduït millores en el projecte que afecten tres espais que, tot i no formar part estrictament del recorregut que farà el visitant pel museu, són importants per al seu funcionament. Es tracta del Centre de Documentació obert a investigadors i estudiosos del fet casteller, de l’espai educatiu com a zona d’activitats per a escolars i infants, així com de la botiga.
L’alcalde de Valls, Albert Batet, va assegurar que «també s’han revisat els equips tècnics perquè siguin d’última tecnologia i que ens permetrà viure les vivències de qualsevol plaça castellera del país».


En la licitació, a més de l’oferta econòmica, es valoraran elements relacionats amb la qualitat, l’adequació tècnica i estètica, el muntatge i instal·lació, així com els calendaris dels treballs a realitzar, entre altres aspectes.


A més, es tindrà en compte si el licitador ofereix millores sense cost econòmic per a l’Ajuntament, entre elles l’ampliació dels anys de garantia de tots els aparells i la seva revisió anual, així com l’augment del tancament acústic de l’espai del muntatge immersiu «Força» i la zona que ocuparà la seu de la Coordinadora de Colles Castelleres.


«És el contingut més potent del projecte i aportarà valor afegit i ha de ser un punt d’atracció turístic, comercial i que revitalitzi el Barri Antic de la Ciutat», va concloure Batet.
Una combinació que es plasma per un recorregut d’emocions i d’aprenentatge que mostra el patrimoni i la modernitat d’una tradició nascuda a Valls fa més de dos segles i declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Comentarios
Multimedia Diari