Maridatge de solidaritat i ‘Estrelles Michelin’

Cinc xefs amb estrelles Michelin i diversos restauradors de la província elaboraran el menú solidari del VII Sopar de les Estrelles Michelin contra el càncer i la leucèmia

25 octubre 2017 11:28 | Actualizado a 25 octubre 2017 18:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La nit del deu de novembre cinc astres de la gastronomia de la província s’alinearan amb la solidaritat en la setena edició del Sopar de les Estrelles Michelin contra el càncer i la leucèmia. Joan Bosch, de Can Bosch; Diego Campos, de Rincón de Diego; Fran López, del restaurant Villa Retiro; Jeroni Castell, de les Moles i Vicent Guimerà de l’Antic Molí encapçalaran l’esdeveniment, que se celebrarà en el Complex Educatiu de Tarragona a partir de les 21.30 hores.

Els cinc estaran acompanyats d’altres restauradors de la demarcació com Marco Borromeo, del restaurant Chambao; Àngel Jiménez, del Complex Educatiu de Tarragona; Mohamed Quauch de Sol de Mar; Gabri Olivier de la geladeria Olivier; i Gilbert Garcia, pastisser de la Boella. A més, es comptarà amb el pa elaborat per Jordi Andreu, del Forn Andreu de Tarragona.

«El Marco Borromeo és l’instigador d’aquesta iniciativa i de convertir la gastronomia en un acte solidari a favor de la Lliga Contra el Càncer», explicà David Ortega, director de la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona.

El preu per cobert serà de 45 euros per persona i fins aleshores la iniciativa ja compta amb 230 inscrits, tot i que l’organització s’ha fixat arribar a la xifra de 400 persones. Els fons que es recaptin es destinaran a la Lliga Contra el Càncer i a la Fundació Carreras Contra la Leucèmia.

Menú d’estrelles

El menú del sopar serà una constel·lació de sabors i textures. Per donar la benvinguda als comensals Marco Borromeo i Àngel Jiménez oferiran dos snacks, un de fruits secs caramel·litzats i especiats i l’altre serà una coca de pop i mango, respectivament.

Un dels plats forts seran els vuit aperitius. Seitó de Tarragona fumat amb aromes del mediterrani, i royale de foie gelée, ceba rostida, bolets i reducció d’ànec seran les propostes presentades pel restaurant Sol de Mar. Villa Retiro realitzarà un micuit amb taronja i bacallà cuit a baixa temperatura, mentre que Rincón de Diego i Rubén Campos cuinaran pop en escabetx amb patata morter i maionesa de «pimentón de la vera» i tàrtar de tomàquet amb tonyina de l’almadrava i xarrup d’api i llima. El torn dels aperitius el tancarà les Moles amb un rostit de pollastre i un cucurutxo de primentó roig i mousse de carabassó. «Estem contents de col·laborar en una iniciativa tan justa i necessària, perquè ens ajuda a sortir del nostre dia a dia per aportar el nostre gra de sorra», destacà Jeroni Castell de les Moles.

El menú continuarà amb l’entrant que realitzarà Can Bosch. Serà un plat de raviolis de llamàntol i porro confitat, suc iodat al nolly prat, emulsió de pebrot vermell i caviar de soja. El plat principal, a càrrec de l’Antic Molí, serà dues coccions de vedella amb moniato, castanyes, lacon i rossinyols. En el prepostre, Gabri Olivier sorprendrà els assistents amb una nostàlgica versió gelada de pa amb oli i xocolata, mentre que els postres, que aniran a càrrec de la Boella, seran un cruixent caramel·litzat, crema de Saint Onoré i brisa de tardor.

Makro proveïdor oficial

Makro, instal·lat a Tarragona, s’ha implicat un any més en aquest esdeveniment sent-ne el proveïdor oficial dels restauradors i pastissers per a l’elaboració dels plats que es degustin. «Forma part de la nostra filosofia d’empresa estar al costat d’esdeveniments d’aquest tipus. L’any passat vaig poder assistir al sopar i va ser una experiència increïble, i aquest any crec que aquest elenc de professionals té el gran repte de superar el que vaig viure personalment l’any passat», afirmà el director Alberto Manteca.

Comentarios
Multimedia Diari