Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

NanoArts, un festival per experimentar

Se celebrarà el 26 d’octubre a CaixaForum Tarragona amb activitats dedicades al moviment

REDACCIÓ

Whatsapp
El Festival NanoArts oferirà una visita guiada per l’exposició ‘Cine i Emocions. Un viatge a la infància’. FOTO: ALBA MARINÉ

El Festival NanoArts oferirà una visita guiada per l’exposició ‘Cine i Emocions. Un viatge a la infància’. FOTO: ALBA MARINÉ

‘La Caixa’ obre les seves portes a la tercera edició de NanoArts, el festival d’art per viure en família, que se celebrarà a CaixaForum Tarragona el 26 d’octubre. Una proposta innovadora i educativa dirigida a les famílies i on, durant tot un dia, els més petits podran gaudir d’una sèrie d’activitats dirigides i autònomes que enguany estaran dedicades al moviment.

El moviment ha estat objecte d’estudi des de moltes disciplines, també en l’art. L’experimentació amb moviment és la peça clau per entendre l’art cinètic, l’origen del cinema o la màgia de la dansa. Amb aquest leitmotiv, la tercera edició del Festival NanoArts aplegarà tallers, cinema i altres activitats dirigides als més petits i a les seves famílies.

Entre les activitats proposades, Sandra Partera pintora, artista plàstica i il·lustradora, en el taller Il·lusió en moviment proposa participar en una obra col·lectiva per treballar la idea del moviment. Mentre, els membres del projecte pedagògic a AHomeInProgressFilm, Laura Ginés, Rafa Castañer i Pepon Meneses proposen el taller Un film col·lectiu, on gràcies a la tècnica de la rotoscòpia, que consisteix en dibuixar una animació frame a frame, s’intervindrà en una pel·lícula ja existent per convertir-la en entre tots en una nova peça audiovisual.

L’il·lustrador Marc Torrent es pregunta en el Taller de Còmic com es pot crear el moviment a partir d’un dibuix. Durant l’activitat s’ensenyaran els recursos plàstics que fan que les coses expressin moviment. Per la seva banda, el col·lectiu Crea Moviment proposa un taller de dansa, jocs i cançons en família. Un espai de trobada per interactuar de forma lliure i espontània a través del moviment del cos.

Tanmateix, el festival NanoArts també oferirà una visita en família a CaixaForum Tarragona, amb la qual es podrà fer un recorregut per l’exposició Cine i Emocions. Un viatge a la infància. Els visitants gaudiran d’un repàs a la relació emocional entre objectes vinculats a la infància i el setè art.

Temas

Comentarios

Lea También