Más de Tarragona

Neix la Titaranya, una cooperativa d’habitatge al centre històric de Valls

El projecte s’obre a la incorporació de noves sòcies i es presentarà aquest dissabte, a les onze del matí, al carrer dels Metges

Alba Tudó

Whatsapp
Imatge del carrer dels Metges on es presentarà la cooperativa a Valls. FOTO: Alba Tudó

Imatge del carrer dels Metges on es presentarà la cooperativa a Valls. FOTO: Alba Tudó

Aquest dissabte dia 8 de juny a les onze del matí es presentarà La Titaranya SCCL, una cooperativa d’habitatges en cessió d’ús que s’ubicarà en dos edificis al centre històric de Valls que ja han estat adquirits en propietat.

La presentació es farà a l’immoble del carrer dels Metges 14 , conegut com a Ca l’Alemany. LaTitaranya acollirà entre 17 i 19 habitatges i entre 6 o 9 locals socials i comercials, ocupant una superfície total de més de 1.300 m2. Segons la primera previsió, s’espera que els nous veïns hi entrin a viure el 2022.

Incorporar noves persones

La Titaranya, que es va constituir a principis d’any, està formada per famílies i entitats. A partir d’aquest dissabte la cooperativa obre un període d’incorporació de noves persones o entitats sòcies interessades en accedir a un habitatge, local social o comercial. Les persones físiques o jurídiques que es facin sòcies en aquest moment, participaran en la definició arquitectònica del projecte, que s’adaptarà a les seves necessitats.

La cooperativa ha estat impulsada pel Casal Popular La Turba i compta amb la participació de la cooperativa de crèdit Coop57 i la Fundació La Dinamo, dedicada a impulsar cooperatives d’habitatge a Catalunya. 

També en forma part la cooperativa de treball de Valls L’Economat SCCL, i ha comptat amb l’assessorament de CoopCamp, el servei de promoció d’economia social i cooperativisme de la Generalitat de Catalunya al Camp de Tarragona.
 

Temas

Comentarios

Lea También