Sobre les eleccions i el lideratge del COMT

Arrenca la campanya electoral per a presidir el Col·legi Oficial de Metges de Tarragona durant els pròxims quatre anys

07 septiembre 2020 07:10 | Actualizado a 07 septiembre 2020 08:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Arrenca la campanya electoral per a presidir el Col·legi Oficial de Metges de Tarragona durant els pròxims quatre anys. Un període on la informació, els programes electorals o les entrevistes als presidenciables estaran a l’ordre del dia. És important, doncs, conèixer els ets i uts de tot plegat però també cal conèixer que s’ha fet fins ara.

Amb relació a les declaracions aparegudes en l’article del Diari de Tarragona en data d’1 de setembre per part del candidat a la presidència del COMT, el Dr. Sergi Boada, voldria aclarir certs conceptes que, sembla ser, no coneix del tot.

El COMT en cap moment ha deixat d’estar al costat dels seus col·legiats durant aquesta pandèmia. Ha estat un període dur i de pressió constant on la institució ha vetllat per la salut i els drets de totes les metgesses i metges als quals he representat. No voldria detallar totes i cadascuna de les accions preses però sí que és important posar-ne algunes de manifest.

Des del Programa de Protecció Social de la Fundació Antonius Musa s’han impulsat ajudes de caràcter econòmic als metges que ho han sol·licitat. La informació ha estat disponible al web de la institució i centenars de col·legiats se n’han beneficiat.

La pandèmia també ha afectat força als metges en exercici lliure. Molts s’han vist obligats a cessar la seva activitat professional a causa de la COVID i per aquest motiu hem dut a terme una exempció de la quota. En la mateixa línia, s’ha sol·licitat a les mutualitats d’exercici lliure compensacions econòmiques per les pèrdues patides durant la pandèmia.

La feina des del COMT és, ara més que mai, fonamental. Són temps difícils i hem aconseguit protegir al metge davant aquesta malaltia. Per aquest motiu hem aconseguit signar un acord amb Mutual Mèdica pel qual s’indemnitza econòmicament (amb fins a 3.000 euros) als metges afectats de COVID-19 i que, mitjançant l’Organización Médica Colegial, que les seqüeles derivades de la COVID en metges que han patit la malaltia, siguin considerades malaltia professional.

Les reunions i les trucades, des de fa mesos, han estat i són constants. Hem mantingut contacte constant amb proveïdors sanitaris però també n’hem mantingut al més alt nivell. Ens hem reunit amb la Consellera de Salut i amb el President de la Generalitat per presentar el decàleg de mesures per al bon funcionament del sistema públic de salut. Sota el paraigua del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya hem aportat el nostre coneixement per a elaborar aquest decàleg implementant la que ha de ser el full de ruta del sistema sanitari dels pròxims anys.

Manca de lideratge institucional?

El COMT és, avui en dia, l’únic Col·legi en l’àmbit estatal que ha signat un conveni amb una facultat, en aquest cas la Universitat Rovira i Virgili pel qual imparteix l’assignatura troncal de Deontologia i ètica mèdica.

Durant anys, la institució ha treballat de valent per poder ser tot un referent institucional tant en l’àmbit local com estatal, on la seguretat dels nostres col·legiats és un pilar fonamental en la nostra raó de ser. Per aquest mateix motiu, la institució va signar un acord, pioner al territori, amb la Fiscalia General de Catalunya per a considerar les agressions als metges delicte d’atemptat. I no oblidem, sempre hem volgut defendre la bona praxi mèdica i en aquest cas, serveixi com a exemple el recurs al Decret d’ús i indicació de medicaments per part d’infermeria sense la deguda formació acadèmica presentat pel COMT al Tribunal Suprem i que està pendent de resolució.

Buscar ser un referent en tot el territori. Sempre hem volgut conèixer l’opinió dels nostres col·legiats sobre temes d’actualitat. El darrer ha estat conèixer el parer dels metges del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre sobre l’eutanàsia. Vam realitzar una enquesta entre part de la nostra col·legiació que, posteriorment, es va fer extensiva a la ciutadania donant a conèixer l’opinió dels professionals i quin hauria de ser el camí a seguir.

La formació en la nostra professió és cabdal. El COMT ha estat tot un referent en l’acreditació de la formació continuada i seguim treballant a poder oferir les facilitats d’accés a la millor formació per al col·legiat.

I lligat a la formació, indubtablement, trobem la tecnologia. Des de la recepta digital a l’aplicació per a dispositius mòbils que ja disposa el col·legiat, des del COMT ens hem adaptat amb solvència a les noves tecnologies. L’objectiu és i ha estat facilitar l’accés i la feina als professionals als qui durant més d’una dècada he representat.

Podria seguir referint altres accions que al llarg d’aquest temps s’han fet des del COMT però tan sols voldria destacar-ne una més. La dedicació incansable que tenim cap a la ciutadania tot oferint consells i/o instruccions per a la seva seguretat en termes de salut. Ells i elles són el motiu pel qual nosaltres desenvolupem la nostra feina cada dia de la millor forma possible.

El pròxim 15 d’octubre coneixerem quin serà el futur del Col·legi de Metges de Tarragona. Fins aquella data, els hi diria a les dues candidatures: joc net, no treure rèdit polític de la situació sanitària que s’està vivint, molta sort durant la campanya i no oblidar que el futur implica cuidar i defensar als més de 3000 col·legiats que representaran.

Comentarios
Multimedia Diari