Un foc intencionat arriba a les cases d'una urbanització dels Pallaresos

El sinistre cremà 10,6 hectàrees i en l´extinció van intervenir 15 dotacions terrestres de bombers i 5 mitjans aeris dels Bombers

19 mayo 2017 18:39 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els veïns de la urbanització Hostalets, al terme municipal dels Pallaresos, van viure ahir moments de tensió i alguns també de por en veure com el fum envaïa la zona i també com les flames s’apropaven perillosament a algunes cases principalment dels carrers Valls d’Aran i Garrotxa.

L’origen fou un incendi forestal, que pot apunta que va ser intencionat, tot i que no s’han trobat encara proves. El sinistre cremà 10,6 hectàrees de bosc i en les tasques d’extinció van participar una quinzena de dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat i 5 mitjans aeris (3 helicòpters i 2 avionetes).

Poc abans de la una de la tarda els veïns de la urbanització van tornar a detectar foc al barranc de la Font del Garrot. Amb una temperatura pròxima als 30 graus, una humitat pròxima al 50% i amb vent en calma, el foc va evolucionar ràpidament i la columna de fum ràpidament va ser visible des de la ciutat de Tarragona.

Un dels fronts va avançar en direcció a les cases que hi ha a la zona del camp de futbol de la urbanització i també cap a un extrem (als carrers Vall d’Aran i Garrotxa). En aquests punts, ubicats al flanc dret, és on es van concentrar els esforços dels bombers per evitar que el foc arribés a la zona habitada.

Com a mesura preventiva es va desallotjar una persona d’una casa de la urbanització (la del costat no va caler, ja que no hi havia ningú). Tanmateix, i per evitar que les flames no arribessin amb força a prop de les cases, els bombers van fer contrafocs.

Com a mesura preventiva es va demanar el tancament d’accessos a la zona i es va recomanar a la població més propera a la zona de l’incendi de tancar portes i finestres.

Al front de l’esquerra, els equips d’extinció van tenir problemes per arribar-hi davant la manca de camins. Els bombers van haver d’estendre centenars de metres de mànigues per atacar el foc, que marxava en direcció al barranc del Garrot.

Poc després de les quatre de la tarda el sinistre es va donar per estabilitzar i tres hores més tard per controlat. L’Ajuntament va ordenar el desallotjament de la piscina municipal dels Pallaresos perquè l’helicòpter pogués agafar aigua.

La investigació

Els agents rurals van determinar que el punt d’inici del foc es trobava a uns 100 metres dels de dimecres passat, en un sender paral·lel a la zona rocosa, segons apuntà al Diari el cap del Tarragonès dels Agents Rurals.

No es va trobar cap artefacte incendiari ni restes de cap producte químic. Tot i que no es pot assegurar, segons va comentar, tot apunta que fou provocat per un piròman, una persona malalta. Aquesta vegada hauria pogut afectar les cases si s’hagués produït un canvi de vent.

El responsable dels agents rurals afegí que l’autor podria ser el mateix que va causar el foc dimecres així com tots o alguns de la quinzena d’incendis que s’han produït en els darrers meses entre els Pallaresos i el barri de Sant Ramon, al terme de Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari