Una firma que elabora sake japonès s'endú el Premi Emprèn de turisme

Guardonades també una beguda probiòtica, una empresa de drons, un estudi d'arquitectura i una de gestió de projectes

19 mayo 2017 17:11 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un total de 15 projectes empresarials del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre han estat reconeguts en la quarta edició dels Premis Emprèn, un certamen que la Diputació de Tarragona convoca anualment per fomentar l’esperit emprenedor i la innovació i promoure l’economia del territori amb la creació de noves empreses.

La dotació total dels Premis Emprèn és de 35.000 euros. El lliurament d’aquests guardons es va dur a terme ahir a la tarda a l’Auditori Diputació, en un acte encapçalat pel president de la institució, Josep Poblet, i en el qual el director de l’acceleradora d’empreses start-up Wayra, de Telefónica, Julián Vinué, va pronunciar la conferència ‘Com afrontar una ronda d’inversió’.

Mediterranean Sake, elaboració de sake japonès a partir d’arròs del Delta de l’Ebre; Prokey Drinks, una beguda probiòtica a base de quefir d’aigua; Ebredrone, una empresa especialitzada en drons; Estudi Nua SCP, d’arquitectura i disseny, i EP!, una empresa de gestió de projectes i formacions en temes socials i de salut, són els guanyadors de l’edició d’enguany dels premis. A més, 10 projectes més d’arreu del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre van obtenir un reconeixement.

En aquesta edició, les categories s’han redefinit amb l’objectiu d’adaptar-les als nous temps i arribar al màxim d’àmbits i sectors. Dels 55 projectes presentats en l’edició d’enguany, gairebé la meitat ho han fet en la categoria de Turisme, cultura i experiències (23), seguida de Tecnologia i innovació (11), Economia social (9), Eficiència energètica i sostenibilitat (7) i Salut i esport (5). Pel que fa a l’àmbit territorial dels projectes, 38 són del Camp de Tarragona i 17 de les Terres de l’Ebre.

Conferència

Julián Vinué, director de l’acceleradora d’empreses start-up Wayra, de Telefónica, ha ofert la seva conferència acompanyat de Josep Ballesté, tarragoní de naixement, CEO i cofundador d’Emotions AR, una start-up de Wayra, que ha llançat un servei basat en el núvol en el qual les imatges estàtiques cobren vida a través de la tecnologia d’imatge avançada. Ballesté i el seu equip van aconseguir aixecar en una ronda d’inversió d’ESADE BAN 350 mil euros, de fons privats i públics.

D’altra banda, es va comptar també a l’acte amb la presència de Mercè Tell, presidenta de la gestora de capital risc Avet Ventures, una de les inversores del projecte de Ballesté.

Durant l’acte també es va presentar i lliurar el llibre Emprendre i innovar, que recull quinze experiències emprenedores dels participants en anteriors edicions d’aquests premis. La Diputació, en col·laboració amb la Càtedra de Foment de la Innovació Empresarial de la URV i amb la periodista Núria Pérez, ha treballat en aquesta publicació, que s’ha lliurat en el marc d’un acte anual tan destacat com el lliurament dels Premis Emprèn per tal de compartir entre els assistents experiències útils a l’hora d’emprendre.

Comentarios
Multimedia Diari