Una parella de Constantí, la primera en el registre de parelles estables de Tarragona

Una altra de Reus i una última de Tarragona han estat els segons i tercers en inscriure's

19 mayo 2017 15:40 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Tres parelles, una de Constantí (Tarragonès), una altra de Reus (Baix Camp) i una última de Tarragona (Tarragonès), han estat les primeres a inscriure's al registre de la Generalitat de parelles estables en els Serveis Territorials de Justícia de Tarragona, informa el Govern.

Es tracta d'una figura legal contemplada en el Codi Civil, també coneguda com a "parelles de fet" i que des d'aquest mes d'abril ja es pot tramitar en un registre únic en la Generalitat, en lloc d'haver de fer-ho als ajuntaments.

La mesura es preveu que faciliti els tràmits, ja que fins a la data només 22 ajuntaments de tot Catalunya oferien aquest servei i, a més, donava peu a possibles fraus de múltiples inscripcions en no haver-hi un registre comú.

Al Camp de Tarragona, a banda d'aquestes tres parelles hi ha vuit més que tenen cita pròximament.

La inscripció, gratuïta i que es pot fer tant de forma telemàtica com presencial, amb cita prèvia, permet a la parella poder accedir en un futur a la pensió de viduïtat si es poden acreditar cinc anys de convivència i haver complert dos anys de registre.

No obstant això, en diversos aspectes, la llei segueix afavorint en drets adquirits al matrimoni per damunt de les parelles estables.

Raquel Puente i Antonio Vergara, ella de Tarragona i ell de Màlaga, viuen a Constantí i són parella des de fa catorze anys, amb dos fills en comú.

Recentment van veure l'anunci de les parelles estables i es van voler informar, fins al punt que s'han convertit en la primera a registrar-se al Camp de Tarragona.

En el seu cas, un casament asseguren que els sortiria massa car i la motivació és només "donar estabilitat als nens", encara que no descarten en un futur optar pel matrimoni.

De la seva banda, Jaume Matas i Sigrid Schnell, una parella de Reus, fa vint anys que es van registrar com a parella de fet i ara han volgut confirmar el seu compromís davant l'administració per assegurar la pensió de viduïtat

Comentarios
Multimedia Diari