Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Us presentem Tarracvs, la mascota definitiva dels Jocs de Tarragona 2017

El Rei Felip VI ha presidit a les 12 hores al Teatre Tarragona l'acte de presentació de la mascota dels Jocs, inspirada en un dibuix d'un nen o nena tarragonina, però que ha estat readaptada per Jean Jullien

Whatsapp
Tarracus ha apregut al teatre de Tarragona, durant la seva presentació. Foto: Maria Pedrerol

Tarracus ha apregut al teatre de Tarragona, durant la seva presentació. Foto: Maria Pedrerol

Aquesta és Tarracus, la mascota dels Jocs Mediterranis 2017 que el rei Felip VI ha presentat avui a la ciutat. El monarca ha visitat per segona vegada la ciutat des que va ser proclamat Rei per les Corts el 19 de juny de 2014 i, com en la seva anterior visita, la seva estada està relacionada amb el suport de la Casa Reial als Jocs, ja que el president del Comitè d'Honor és el propi monarca.

El Rei ha presidit a les 12 hores al Teatre Tarragona l'acte de presentació de la mascota dels Jocs, inspirada en un dibuix d'un nen o nena tarragonina, però que ha estat readaptada per Jean Jullien. El dibuix va ser seleccionat després de diverses fases del concurs escolar 'Fes la Mascota dels Jocs Mediterranis'. El dibuix original és d'Aleix Girona, que actualment estudia a l'Institut Joan Puig i Ferrater de la Selva del Camp, però quan es va presentar el dibuix, era alumne del Col.legi Abel Ferrater.

A l'acte no ha intervingut el rei, sinó que ho ha fet el president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco; el president del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis, Amar Addadi; i l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros.

Símbol de diàleg i pau

Els Jocs Mediterranis pretenen reivindicar el diàleg i la pau, més quan alguns dels països que participaran viuen situacions de conflicte, com Síria, Grècia o Turquia. L'acte d'avui tindrà aquest leivmotiv.

Dividida en tres grans blocs, la presentació s'haobert amb un acte solidari i institucional que pretén simbolitzar aquesta aspiració de pau. La segona part ha servit per explicar el concurs escolar que ha desembocat en l'elecció de la mascota. La tercera part ha estat la de la revelació del 'secret': la figura de la mascota que ara us presenta el 'Diari' i la seva adaptació als diferents esports dels Jocs. La cloenda l'ha posat l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros.

 

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También