'Valls és cada vegada més capital'

Entrevista a Albert Batet, alcalde de Valls

19 mayo 2017 19:04 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

- En una setmana començarà la Festa Major de Valls. Què significa Sant Joan per a la ciutat?

- És un dels màxims exponents de la promoció econòmica, comercial i turística de la cultura vallenca. Apostem pel ‘tot comença a Valls’: l’estiu, les festes majors, la temporada de castells, les revetlles, la calor, la convivència i la cohesió d’un poble al voltant de la seva identitat. Crec que Valls és cada vegada més capital gràcies a aquesta voluntat.

 

- Estem davant d’un model consolidat?

- Hem posat Sant Joan al ‘top’ de la cultura popular catalana, però òbviament, cada any volem més. Cal destacar que en els últims anys, la Festa Major ha canviat molt, i ara ja són els grups de música que ens demanen venir a actuar per Sant Joan perquè marca la tendència de tot l’estiu. De fet, hi ha ciutats que esperen veure quins grups vindran a Valls per configurar la seva programació.

 

- I parlant de promoció i projecció. El Museu Casteller és cada vegada més a prop de ser una realitat. Va tot segons el previst?

- Les obres van a molt bon ritme i ja estem treballant amb el projecte museogràfic, que vol dir l’interior del Museu. De fet, aquest estiu es començarà a enregistrar tot el material audiovisual. Paral·lelament, s’està projectant la urbanització de l’entorn de l’equipament. L’Ajuntament, la Diputació de Tarragona i el govern de Catalunya han fet els passos necessaris perquè el finançament per tirar endavant aquest projecte estigués garantit. De fet, després de la inversió que s’està fent a Ferrari Land, la del Museu Casteller és la més important del sud del país per tal de crear un equipament turístic.

 

- Quan podria estar en funcionament?

- Òbviament que com més aviat millor, però hem de ser molt curosos i prudents. En tot cas, el Museu Casteller serà una realitat en aquest mandat després de molts anys de lluita.

 

- En pocs dies es complirà un any de l’acord de govern entre CiU i ERC. Quina valoració en fa?

- Molt positiva. Tot i que s’hauria pogut governar en minoria, es va creure convenient construir un govern fort i estable amb la coherència de pactar amb una formació amb la qual es comparteix un projecte nacional, tot mantenint la mà estesa als altres partits.

 

- Sobre quines prioritats esteu treballant?

- Una és el tarannà. Tenim la voluntat de diàleg, escoltar, compartir i complir. Després, com a objectius estratègics, les nostres prioritats es mouen en dos àmbits. Un és el de polítiques per a les persones, és a dir, el projecte social. Valls és l’Ajuntament de la demarcació de Tarragona que destina més recursos a aquests serveis i seguirem treballant en aquesta línia de cohesió social i de ciutat.

 

- I el segon àmbit?

- El creixement econòmic i captació d’inversions, tal com hem vist aquesta última setmana amb Frigicoll. L’empresa més destacada pel que fa a la refrigeració ha fet l’important pas d’instal·lar-se a Valls amb la compra de 85.000 metres quadrats al polígon. El que hem entès és que són les empreses les que han de generar ocupació, però s’han de donar facilitats perquè s’instal·lin a la nostra ciutat. S’està treballant molt en aquesta línia amb les polítiques de cost zero i la recerca d’inversions.

 

- Sobre Frigicoll. Com repercutirà a la ciutat la instal·lació d’aquesta nova empresa?

- Les inversions criden a noves inversions. Així que el fet que a Valls hi hagi el gegant de la indústria de la refrigeració és una decisió de gran calat que amb els anys generarà unes dinàmiques molt potents.

 

- Però creu que a Valls encara li falten millors infraestructures?

- Hem avançat molt en aquest aspecte. Ara hi ha autovia, s’està fent l’enllaç entre la N-240 i la C-37 i tenim l’AVE a 5 minuts. Per tant, el pes de Valls ha anat creixent d’una forma silenciosa amb voluntat de ser capital industrial.

 

- El que queda pendent és el túnel del coll de Lilla.

- L’Estat espanyol menysté enormement Catalunya, i el túnel del coll de Lilla és un exemple més. És una infraestructura necessària per a la Conca de Barberà i l’Alt Camp que està totalment aturada mentre que, d’altra banda, es fan AVE sense passatgers. És un motiu més per demanar la independència de Catalunya respecte a un Estat espanyol que no escolta ni estima els seus ciutadans.

 

- En matèria de projectes. Més enllà del Museu Casteller, què més teniu sobre la taula?

-El Museu és el projecte central, però això no vol dir que el govern no en desenvolupi d’altres. Per exemple, estem molt bolcats en la revitalització i recuperació del Barri Antic. Un altre projecte en el qual estem treballant és el pla general de la ciutat, que està en una fase molt final i molt satisfactòria. El govern també està decidit a solucionar d’una forma molt definitiva en aquest mandat tota la xarxa natural que tenim al voltant de la ciutat, que són els torrents.

 

- El comerç local i de proximitat és un dels temes que us preocupa?

- L’aspecte comercial ha patit molts canvis estructurals, com és el fet d’Internet, i crec que Valls ha demostrat tenir una important solidesa per adaptar-se, fruit de la feina feta pels seus comerciants. Durant els últims anys, l’equip de govern també ha renovat tot l’eix comercial, i és que des de l’Ajuntament som molt sensibles amb aquest aspecte.

Comentarios
Multimedia Diari