Veïns de Querol retiren la senyera de l'entrada per 'por a represàlies'

Tant l'Associació de Veïns com el regidor Jordi Pijoan asseguren que l´alcalde va exigir la retirada abans de netejar el nucli

19 mayo 2017 22:00 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Dijous a la tarda, veïns i veïnes del petit poble de Querol, a l’Alt Camp, van retirar la senyera que onejava a l’entrada del poble per indicació de l’alcalde. Però no es tracta d’una simple retirada. Segons l’Associació de Veïns del Nucli de Querol, la bandera s’ha tret per «por a represàlies».

Tot va començar quan per la Festa Major del municipi, celebrada del 13 al 16 d’agost, els veïns van penjar una senyera a l’entrada del poble, on abans hi havia hagut una estelada, «per no ofendre el nou equip de Govern», assenyala l’Associació. Paral·lelament, es va demanar a l’actual alcalde, Miguel Uroz (Grupo Independiente por Querol - FIC) que es netegés el nucli antic de la vila.

Davant d’aquesta petició, i segons explica el regidor Jordi Pijoan (Coalició d’Independents per Querol - Entesa), el batlle va respondre: «Treguin la bandera i després ja veurem». Per por a una retirada de les subvencions de les festes o que els carrers no fossin netejats, dijous es va despenjar la senyera. Tot i això, ahir al matí Pijoan assegurava que el nucli del municipi encara seguia brut tot i haver complert i haver fet el que havia dit l’alcalde.

Miguel Uroz, però, nega els fets. «Per penjar una bandera a l’espai públic, s’ha de demanar permís a l’Ajuntament. Com que no es va fer, únicament vaig demanar que quan passessin les festes, la retiressin», assegura. Així mateix, desmenteix la relació feta entre la retirada de la senyera i la neteja del nucli antic. «Això no és veritat», afirma Uroz, i afegeix: «Jordi Pijoan és un pocavergonya i un mentider».

 

La resposta dels veïns

Davant la polèmica generada, l’Associació de Veïns del Nucli de Querol va fer cas a l’alcalde i va retirar la senyera. Però no s’han quedat de braços plegats i han fet públic un comunicat on s’exposen els fets. A més a més, «el poble ha contestat a aquest episodi amb la col·locació de desenes d’estelades en espais privats», explica l’Associació.

Segons Pijoan, «el problema ve de lluny». «Quan va entrar el nou alcalde, ja va fer retirar l’estelada que hi havia des de feia tres anys a l’entrada de Querol i també la senyera de l’ermita de Valldossera. Aquesta última, però, va haver de tornar-se a penjar perquè l’espai no és de propietat municipal», narra Pijoan.

Miguel Uroz va entrar com a alcalde de Querol el passat mes de maig pel Grupo Independiente por Querol - Federació d’Independents de Catalunya i amb el suport del PSC.

Comentarios
Multimedia Diari