Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

El futur de la sanitat a les comarques de Tarragona, a debat dijous al Diari

Organitzat amb el suport de la Generalitat, analitzarà aspectes com l’atenció primària o la falta de professionals

24 marzo 2023 19:25 | Actualizado a 25 marzo 2023 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El sistema de salut és un dels principals pilars de la nostra societat del benestar. Segurament, el més important. L’arribada de la Covid ha representat, sense cap mena de dubte, un abans i un després, que ha obligat els responsables a replantejar el sistema fins ara vigent. S’ha demostrat que l’atenció primària és el pal de paller de la nostra sanitat, la porta d’entrada a un sistema que està en constant canvi i evolució. En els últims anys, hem après noves maneres de demanar hora al metge o de consultar els nostres resultats a través de suports digitals. Noves vies d’accés que sembla que han arribat per quedar-se.

Altres dels reptes que se’ns plantegen avui en dia tenen a veure amb la falta de metges generalitzada, la dificultat de retenir el talent a casa nostra o l’aposta per la integració de l’àmbit comunitari al sanitari. Amb això últim ens referim a com les caminades o la prescripció social tenen una gran influència en la salut i en la prevenció de malalties.

En l’àmbit més territorial, Tarragona i la demarcació tenen per davant desafiaments interessants en els pròxims anys. El més destacat és la construcció del nou Hospital Joan XXIII, que es preveu que pugui entrar en funcionament el 2026, i que canviarà el mapa sanitari de la província.

Per altra banda, l’ampliació del CAP La Granja, que també ha de veure la llum en els pròxims mesos. Es tracta d’una reivindicació veïnal, tenint en compte el creixement de Ponent en els últims anys.

El col·loqui de dijous començarà a les 9.30 hores a la Sala Victoria Climent del Diari. Abans, a les 9.15 h. hi haurà un cafè networking

De tot això i més es debatrà dijous en un col·loqui al Diari que comptarà amb la participació del director d’Atenció Primària de Salut Sant Joan de Reus-Baix Camp, Ramon Descarrega Queralt; el cap d’infermeria de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, Jesús Esteve Ferran; i la gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona de la Generalitat de Catalunya, Imma Grau Farrús.

El col·loqui començarà a dos quarts de deu del matí a la Sala Victòria Climent del Diari i serà emès en directe a través del web del canal Youtube del Diari.

Primer col·loqui de 2023

El de dijous és el primer dels col·loquis que el Diari ha organitzat amb el suport de la Generalitat aquest any per tractar alguns dels temes estratègics que afecten la societat tarragonina però n’hi hauran dos més.

L’any passat es van celebrar cinc. El primer, el 29 de juliol, sota el títol Ni una menys, vives, lliures i iguals, amb la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre. El segon va tenir lloc el 30 de setembre i va tractar un tema cabdal pel nostre territorio com és la mobilitat. El 3 de novembre es va debatre sobre model energètic i, entre els ponents va haver-li la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. El quart col·loqui va tenir lloc l’1 de desembre sota el títol Fons Next Generation, una oportunitat per millorar el present i salvar el futur. El darrer va celebrar-se el 16 de desembre i durant el mateix es va reflexionar sobre el model turístic i els reptes de futur d’aquest sector tan important a les nostres comarques.

Què he de fer per assistir?

Totes les persones interessades a participar presencialment en aquest debat i col·loqui del Diari poden reservar seient trucant al 977 299720 o enviar un correu electrònic a iromano@diaridetarragona.com.

L’acte també es podrà seguir en directe a través del web i el canal Youtube de Diari.

?wmode=transparent&showinfo=0&theme=light">
Comentarios
Multimedia Diari