Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

El Ministeri de Sanitat reconeix la col·laboració d’Ematsa per a la detecció de la Covid a les aigües residuals de Tarragona

Ematsa també va establir una col·laboració amb l’Agència de Salut Pública per analitzar la presència del virus a la xarxa de clavegueram

13 junio 2024 18:03 | Actualizado a 13 junio 2024 18:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest dijous, una delegació del Ministeri de Sanitat encapçalada per la cap de l’àrea de qualitat sanitària de l’aigua i riscos ambientals, Margarita Palau, han visitat l’Estació Depuradora d’Aigües (EDAR) del Port de Tarragona.

La trobada s’emmarca en el projecte HEBAR de vigilància epidemiològica del SARS-CoV-2 a les aigües residuals, que impulsa el Ministeri i que compta amb la participació de diverses estacions de depuració de l’estat, una de les quals és l’EDAR de Tarragona.

$!El Ministeri de Sanitat reconeix la col·laboració d’Ematsa per a la detecció de la Covid a les aigües residuals de Tarragona

La vigilància a través de les aigües residuals del virus es va consolidar durant la pandèmia com un indicador de salut pública, que actua com alerta primerenca abans que la malaltia es manifesti en les persones. Actualment, es continua monitorant per fer el seguiment de l’evolució del SARS-CoV-2.

L’equip del laboratori de l’EDAR ha presentat la metodologia emprada en la presa de mostres i la posterior anàlisi de les aigües. En el transcurs de la visita, s’ha fet un reconeixement a la tasca duta a terme des de l’EDAR i, a més, ha servit per fer-ne seguiment i analitzar possibles aspectes a millorar.

$!El Ministeri de Sanitat reconeix la col·laboració d’Ematsa per a la detecció de la Covid a les aigües residuals de Tarragona

Així mateix, la delegació també ha pogut conèixer de primera mà el centre de telecomandament de tot el cicle urbà de l’aigua. A la trobada hi han assistit, a més de la delegació del ministeri, un equip tècnic de l’Agència de Salut Pública de la Generalitat i de l’Ajuntament de Tarragona.

Ematsa, a més de col·laborar en el projecte del Ministeri, també va establir una col·laboració amb l’Agència de Salut Pública de la Generalitat per analitzar la presència del virus a la xarxa de clavegueram. Així, es va dividir la xarxa d’acord amb els àmbits d’influència de les àrees bàsiques de salut i, d’aquesta manera, es du a terme un seguiment de la seva evolució per sectors.

Comentarios
Multimedia Diari