El Temps a Tarragona: Fort vent i mala mar

La previsió meteorològica d'aquest dilluns, 29 de novembre

| Actualizado a 28 noviembre 2021 16:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Situació general

El cel estarà serè o poc ennuvolat en general, si bé estarà puntualment mig ennuvolat per la formació de núvols mitjans fins a primeres hores del matí i de nou a partir de mitja tarda. A més, hi haurà estrats baixos a l'altiplà Central i al prelitoral sud fins a mig matí i al final del dia. Independentment, al vessant nord del Pirineu i al massís del Port fins al vespre estarà molt ennuvolat o cobert, amb núvols més trencats al centre del dia. A la nit minvarà la nuvolositat del vessant nord del Pirineu.

Pluges

Fins a primera hora de la tarda s'espera precipitació feble i intermitent, o puntualment moderada de matinada, al vessant nord del Pirineu i de forma més aïllada a altres punts de l'extrem nord de la serralada, que acumularan gruixos de neu poc abundants. En tot l'episodi, per damunt dels 2000 metres es podran acumular més de 40 cm de neu. La cota de neu tendirà a pujar de qualsevol cota a 1000 metres.

Temperatura

La temperatura mínima serà semblant o baixarà lleugerament. Per la seva banda, la temperatura màxima serà lleugerament o moderadament més alta, si bé al nord-est serà similar o lleugerament més baixa. La temperatura mínima oscil·larà entre -6 i -1 ºC al Pirineu i Prepirineu, 0 i 5 ºC a la depressió Central i al prelitoral i entre 2 i 7 ºC al litoral. La temperatura màxima es mourà entre 5 i 10 ºC al Pirineu, localment més baixa a l'extrem nord, 7 i 12 ºC al Prepirineu i al quadrant nord-est i 11 i 16 ºC a la resta del país.

Visibilitat

La visibilitat serà entre bona i excel·lent. Malgrat tot, al vessant nord del Pirineu serà regular o dolenta fins a primera hora de la tarda. Independentment, hi haurà bancs de boira o boirina matinals a l'altiplà Central i al prelitoral sud. A banda, a causa del vent es produirà el fenomen del torb al Pirineu.

Vent

Bufarà vent de component nord i oest entre fluix i moderat amb ratxes fortes o molt fortes, sobretot a cotes altes del Pirineu i Prepirineu fins a migdia, i de mestral a les Terres de l'Ebre i tramuntana a la Costa Brava. Tot i això, el vent serà fluix i variable a punts de la meitat est.

Comentarios
Multimedia Diari