El Temps a Tarragona: Núvols durant gran part del dia

La previsió meteorològica d'aquest diumenge, 5 de desembre

04 diciembre 2021 16:02 | Actualizado a 04 diciembre 2021 16:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Situació general

Durant tota la jornada estarà cobert al vessant nord del Pirineu i la resta de l'extrem nord de la serralada. A la resta del territori, durant la matinada hi haurà un augment de núvols de tipus alt i mitjà que deixaran el cel entre mig i molt ennuvolat a la meitat nord i punts del terç oest, i poc o mig ennuvolat a la resta. A partir de mitja tarda, la nuvolositat minvarà i al final del dia quedarà serè o poc ennuvolat en general, tot i que es mantindrà mig ennuvolat, o puntualment molt ennuvolat, al quadrant nord-est. A banda, hi haurà alguns estrats baixos fins a mig matí a punts del nord de la depressió Central.

Pluges

S'espera precipitació feble o puntualment moderada al llarg del dia al vessant nord del Pirineu, i de forma més aïllada a d'altres punts de la serralada. La cota de neu començarà al voltant dels 800 metres, però baixarà fins a qualsevol cota a la tarda. La quantitat de precipitació serà entre poc abundant i abundant al vessant nord del Pirineu, tot i que a cotes altes es podran acumular gruixos molt abundants de neu (fins a 40 cm). Per altra banda, durant el matí i fins a mitja tarda s'esperen ruixats febles i aïllats a punts de la meitat oest i del terç nord, així com a partir de la tarda també se n'esperen a punts del sud de la costa Brava i nord de la central, amb una cota de neu al voltant dels 700 metres.

Temperatura

La temperatura mínima baixarà lleugerament o moderadament, i es donarà al final del dia al Pirineu i Prepirineu. Es mourà entre -3 i 1 ºC al Pirineu i Prepirineu, entre 0 i 5 ºC a la depressió Central i prelitoral nord, entre 2 i 7 ºC a la resta del prelitoral i al litoral nord i entre 5 i 10 ºC a la resta del país. La temperatura màxima baixarà lleugerament al litoral i entre lleugerament i moderadament a l'interior i oscil·larà entre 3 i 8 ºC al Pirineu, més baixa la vessant nord, entre 6 i 11 ºC al Prepirineu, depressió Central i prelitoral central i nord i entre 10 i 15 ºC a la resta.

Visibilitat

La visibilitat serà regular o dolenta a cotes mitjanes i altes del vessant nord del Pirineu i a cotes altes de la resta de la serralada, a causa del torb. A la resta del país serà bona o excel·lent, amb alguns bancs de boira i boirina matinals a punts del nord de la depressió Central.

Vent

Bufarà vent de component oest en general, tot i que al llarg de la tarda girarà a component nord al terç nord. Serà entre fluix i moderat amb ratxes fortes i molt fortes a la meitat sud, a cotes altes del Pirineu i Prepirineu i a l'extrem nord de l'Empordà, en especial a partir de migdia. A la resta, serà fluix o moderat i hi haurà estones de vent fluix i variable.

Comentarios
Multimedia Diari