Es constitueix la taula per atendre els gairebé 400 'mena' de Tarragona

El perfil de menors no acompanyats són nois d'entre 15 i 17 anys provinents del Marroc que estan sota la tutela de la Generalitat

| Actualizado a 01 febrero 2019 17:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La taula territorial d'atenció als joves emigrats sols al Camp de Tarragona s'ha constituït aquest divendres. A les comarques de Tarragona hi ha 375 menors emigrants no acompanyats sota la tutela de la Generalitat que estan repartits en deu centres.

El perfil és de nois d'entre 15 i 17 anys provinents del Marroc. La nova eina ha de servir per treballar de manera coordinada des dels diferents departaments de l'administració catalana, els ajuntaments i els consells comarcals per millorar l'acollida i la inclusió dels menors quan arriben a Catalunya.

L'any passat van arribar a Catalunya més de 3.500 joves migrats sols i des de la Generalitat es va haver de fer una atenció d'emergència. Ara, i amb previsió que durant aquest 2019 la xifra de joves que arriben sols sigui igual o superior a la de l'any passat, s'ha elaborat l'Estratègia catalana per l'acollida i la inclusió dels infants i joves emigrats sols.

Per a la secretària d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, Georgina Oliva, cal garantir la formació dels joves i incorporar-los al mercat laboral. "Són joves que han vingut per quedar-se a Catalunya i tenim la responsabilitat jurídica, però especialment moral, de poder acompanyar-los en la seva transició en la vida adulta perquè puguin ser ciutadans de ple dret", ha conclòs.

La reunió, convocada pel delegat del Govern al Camp de Tarragona, Òscar Peris, i liderada per la secretària d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, Georgina Oliva, ha comptat amb la presència de representants dels municipis de més de 20.000 habitants i amb representants dels consells comarcals, entre d'altres.

La taula territorial es reunirà periòdicament i convocarà diverses taules locals als municipis on ja acullen joves.

 

Comentarios
Multimedia Diari