Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Set escoles de Tarragona, seleccionades als premis Retotech

L’objectiu de la iniciativa, en la qual hi col·labora el Departament d’Educació, és fomentar les vocacions en els àmbits científics i tecnològics entre els més joves i treballar la robòtica i la programació

| Actualizado a 25 octubre 2022 11:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Fundación Endesa i el Departament d’Educació han fet públics els noms dels 45 centres educatius catalans seleccionats per participar als Premis Retotech. D’aquests, set són de les comarques de Tarragona.

RetoTech és un projecte totalment gratuït que facilita als centres la formació i el material necessari (kit de robòtica i impressora 3D) per dur a terme un repte tecnològic a l’aula. S’hi ha seleccionat 17 centres de primària i 28 de Secundària. D’entre ells, n’hi ha 15 que repeteixen.

Amb RetoTech, la Fundación Endesa, en col·laboració amb el Departament d’Educació i amb el suport de BQ Educación, vol apropar i promoure l’estudi de carreres STEM (ensenyaments de ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) tot fomentant l’emprenedoria tecnològica. Per fer-ho RetoTech planteja un repte al personal docent i als estudiants dels centres educatius participants per tal que desenvolupin iniciatives tecnològiques innovadores encaminades a resoldre necessitats reals del seu entorn escolar o social. Així mateix, el professorat rep formació semipresencial així com seguiment i assistència durant tot el procés per part de l’equip de BQ Educación.

Col·legi Cor de Maria de Valls (Alt Camp) - Primària

Escola Valdelors (Vandellòs, Baix Camp) - Primària

Institut Roseta Mauri (Reus, Baix Camp) - Secundària

Ull de Vent (La Bisbal del Penedès, Baix Penedès) - Primària

Escola La Parellada (Santa Oliva, Baix Penedès) - Primària

Lestonnac L’Ensenyança Tarragona (Tarragona)

INS Marta Mata (Salou, Tarragonès)

En aquesta edició, el nombre de premis atorgats per la Fundación Endesa creix i concedirà 17 premis en total, que es lliuraran durant un festival presencial que se celebrarà al final d’aquest curs escolar 2022-2023.

Tres són els «Premis Fundación Endesa» a escala nacional i elegits pel jurat que es conformi a l’efecte, i 14 són els «Premis Professor» que s’atorgaran a escala local i seran elegits pels mateixos professors assistents a cada festival, dos premis per cada comunitat autònoma participant. En l’avaluació es tindran en compte l’originalitat i la creativitat del projecte, l’aplicabilitat a una necessitat real i la seva justificació, la competència tècnica, així com la dimensió estètica i artística del treball realitzat.

En l’edició passada, el premi a Catalunya va recaure sobre el projecte INVISUAL, de l’Institut Celrà que havia desenvolupat una sèrie de robots que facilitaven la pràctica de l’esport a persones amb ceguesa.

Més enllà del qui resulti guanyador, tots els centres participants rebran equips dotats de materials tecnològics perquè puguin començar a treballar en els seus projectes des del minut u. Així mateix, els professors de cada centre educatiu seleccionat rebran formació semipresencial centrada en els tres blocs del programa: robòtica, programació, i disseny i impressió 3D.

Comentarios
Multimedia Diari