Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Tarragona acull la jornada VulneArts

Serà un espai de trobada entre els sectors educatiu, cultural i social per conèixer com les experiències artístiques milloren el treball i la relació amb persones en situació de vulnerabilitat

| Actualizado a 20 enero 2023 13:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Tarragona i la Fundació Carulla s’han aliat per oferir la jornada Mutare “VulnerArts: Com les arts abracen la vulnerabilitat”. Es traca d’una jornada que tindrà lloc el pròxim 3 de febrer al Tinglado 1 del Moll de Costa que esdevindrà un espai de diàleg i connexió dintre els sectors de l’educació, la cultura i els serveis socials. L’objectiu de la jornada, oberta a tota la ciutadania, és donar a conèixer i compartir experiències artístiques per treballar amb col·lectius de persones en situació de vulnerabilitat.

Després de l’èxit aconseguit l’any passat a Barcelona, enguany, el Mutare, l’espai de trobada i cocreació de la Fundació Carulla, arriba a Tarragona amb aquesta jornada organitzada conjuntament amb l’Ajuntament. És la primera vegada que aquest projecte arriba a la ciutat de Tarragona, després que la Fundació Carulla hagi triat la ciutat per dur a terme la jornada VulnerArts. L’esdeveniment tindrà lloc entre les 10 h i les 13.30 h i comptarà amb un espectacle teatral, tres xerrades inspiradores d’entitats que treballen amb persones en situació de vulnerabilitat, debats, col·loquis i una sessió per compartir i generar coneixement entre els assistents, entre altres dinàmiques.

“Apostem fermament per l’educació artística a la ciutat”, ha manifestat el conseller d’Educació de l’Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, que ha explicat que l’organització de la jornada VulnerArts s’emmarca amb el conjunt d’accions que es duen a terme des de l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET) “per fomentar els projectes educatius que generin una experiència artística integral i compartida”. En aquest sentit, Castaño ha posat d’exemple el projecte musical MiraSona que s’està fent en els centres d’educació especial i la iniciativa L’Artista va a l’escola per apropar l’art més actual a les escoles i instituts de la ciutat. “L’educació i la cultura són eixos transformadors de les persones i de la ciutat, l’art és un poderós mitjà educatiu i una eina imprescindible per tirar endavant projectes socials”, ha afegit.

Per la seva banda, la consellera de Cultura i Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, ha destacat “la importància i el privilegi que suposa per a la nostra ciutat la celebració d’aquesta jornada”. Solé ha explicat que “tota la programació cultural la treballem des d’un respecte ple al dret universal a la cultura i teixint sinèrgies per tal de prescriure el consum cultural com a element socialitzador”.

La cap de Relacions Institucionals del Port de Tarragona, Marta Virgili, ha felicitat i agraït a l’Ajuntament de Tarragona i la Fundació Carulla el fet d’haver “impulsat aquesta jornada que arriba per primera vegada a la ciutat i per haver escollit el Tinglado 1 del Moll de costa com a escenari”. “Aquesta iniciativa està totalment alineada amb els objectius del Port de Tarragona, un Port obert a tota la ciutadania que, per una banda, aposta per l’impuls de la cultura i, per l’altra, en el marc de la nostra política social corporativa, posa la infraestructura portuària al servei dels col·lectius socials”, ha destacat Virgili, que ha afegit que, per tant, “ens agrada molt poder acollir aquesta primera iniciativa de transformació social al territori”.

La directora de la Fundació Carulla, Marta Esteve, ha posat en valor el programa Mutare, “l’espai de les persones que volen transformar el món des de la cultura; persones, projectes i comunitats que entenen la cultura i les arts com un motor de transformació social. És un espai de diàleg, reflexió i acció, per donar resposta, des de la cultura i les arts, als reptes socials que estem vivint”. En el cas del VulneArts, Esteve ha destacat que “l’objectiu és posar en diàleg els sectors artístic i educatiu amb el social per construir un nou marc de relació a l’hora de pensar i dur a terme projectes amb persones en situació de vulnerabilitat”. “Dit de forma planera, VulnerArts vol posar de relleu la utilitat de les arts en els projectes socials”, ha subratllat.

El Mutare VulneArts a Tarragona és la concreció del compromís de la Fundació Carulla de millorar l’accés cultural a Catalunya, ja que es tracta de la primera plenària Mutare fora de la ciutat de Barcelona.

Comentarios
Multimedia Diari