Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Tarragona celebra la Diada amb solemnitat i sense restriccions

  L’alcalde Pau Ricomà ha dit que «la Catalunya que volem és oberta, integradora i solidària»

  11 septiembre 2022 13:24 | Actualizado a 11 septiembre 2022 13:29
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Avui a les 10 del matí, s’ha celebrat la tradicional ofrena floral al monument a Rafael Casanova, en motiu de la commemoració de la Diada de l’11 de setembre. Aquest any, l’acte s’ha pogut celebrar sense cap restricció sanitària, a diferència dels dos anys anteriors.

  En el seu parlament institucional l’alcalde Pau Ricomà ha fet una crida al diàleg: “un diàleg constructiu obert sobre el futur que volem pels nostres fills i nets”, en un “marc de llibertat política”. Ricomà també ha apel·lat a la unitat tenint en compte la pluralitat d’origens i idees: “I un sol poble exigeix escoltar, parlar, debatre i compartir projectes amb tothom. Un poble, com una família, no vol dir uniformitat de pensament, sinó respecte”.

  D’altra banda, l’alcalde ha posat en relleu la capacitat de resiliència del poble català “som un poble que no defalleix en defensar els seus drets però que alhora també compleix amb els seus deures”. I ha demanant que “hi hagi una aliança entre partits, institucions, societat civil i ciutadania. Cal unir esforços per teixir noves confiances que ens portin a aconseguir allò que volem: una Catalunya oberta, integradora i solidària”. Per acabar, Ricomà ha recitat el poema “Assumiràs la veu d’un poble” del poeta valencià Vicent Andrés Estellés.

  Un cop acabat el discurs, l’alcalde ha fet l’ofrena floral acompanyat dels portaveus de la corporació municipal. Posteriorment, institucions, entitats socials, culturals, polítiques i econòmiques han anat fent l’ofrena esglaonadament. Al finalitzar, les quatre colles de la ciutat han realitzat els pilars d’homenatge.

  L’acte ha comptat amb l’acompanyament musical Banda Unió Musical de Tarragona i el Cor Gregal que han interpretat “El Cant del Poble” i els “Segadors”.

  Ofrena floral al monument de Salvador Allende

  A les 11.30 h al Camp de Mart, s’ha dut a terme l’homenatge a Salvador Allende, el president de Xile que va morir l’11 de setembre de 1973, després del cop d’estat perpetrat per les forces armades del país.

  Comentarios
  Multimedia Diari