Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Tarragona presenta el programa del Día Mundial a l’entorn de la comunicació

La conselleria de Capacitats Diverses exposa el pla que engloba gairebé 30 activitats reivindictives i inclusives

24 noviembre 2022 14:11 | Actualizado a 24 noviembre 2022 20:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

“Moltes coses a dir i moltes maneres de dir-les” es l’eslògan que ha escollit enguany la conselleria, junt a la Cooperativa el Far i Topromi, per tal de conscienciar sobre les diferents formes de comunicar-se de les persones amb discapacitat, ja que son diferents a l’hora d’emprar el llenguatge oral i escrit, i en molts casos necessiten elements de suport, que amplien la seva cognició.

La consellera de Capacitats Diverses, Elvira Vidal, ha destacat la importància de la tria d’aquest tema “perquè tothom té el dret d’expressar-se, de ser escoltat i de ser comprès” i una vegada més, “des de la conselleria volem visualitzar que existeixen fórmules per millorar aquest aspecte i molts d’altres de la vida d’aquestes persones, com ja venim fent amb les diferents accions durant l’any”.

L’acte principal d’enguany serà el divendres 2 de desembre a partir de les 9.45h a la Plaça Corsini amb diverses activitats i la lectura del manifest on es preveu l’assistència i participació de més de 250 persones dels centres d’educació especial i serveis de teràpia ocupacional i altres entitats. Així mateix, la programació presenta propostes escèniques com teatre temàtic; tallers de circ i espectacles de petit format; activitats esportives, així com l’exhibició de diferents esports adaptats i inclusius. Aquestes activitats que s’allargaran fins al 16 de desembre.

Altres activitats de visualització i reivindicació son el mural que s’ha pintat avui al Parc de la Ciutat, repetint la iniciativa de l’any passat; una jornada de portes obertes a càrrec de Topromi; la celebració el dia 28 del Consell Municipal de la Discapacitat; la inauguració d’un nou centre d’autisme o la il·luminació de les façanes el dia 3 de desembre, de color taronja. Conferències, presentació de llibres i projecció de pel·lícules, se sumen a la programació.

La consellera ha volgut agrair les més de 25 entitats participants i les 6 conselleries i empreses municipals implicades.

Comentarios
Multimedia Diari