Un home desballesta i crema el seu propi vehicle per cobrar de l'assegurança

El detingut, veí de Cabra del Camp, havia comès el mateix frau l'any passat

19 mayo 2017 23:52 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de Cabra del Camp (Alt Camp) per simular que li havien desballestat i calcinat el cotxe. L'home va denunciar el robatori del seu vehicle, que posteriorment va ser localitzat, cremat, a l'ermita de Sant Jaume de Montagut de Querol. El denunciant va reclamar a l'asseguradora 23.467 euros. La policia va sospitar en comprovar que s'havien extret peces del vehicle per revendre-les, abans de ser cremat. A partir d'aquí, es va descobrir que a l'home ja li havia passat dos cops el mateix. El 2013 havia cobrat 9.000 euros fent veure que li havien entrat a casa i robat diverses peces del cotxe, el mateix que un any després hauria fet servir de nou per repetir el frau.

El primer cop li va funcionar, però el segon, ja no. El març d'enguany el propietari del vehicle, amb l'ajut de dos amics còmplices, va intentar, altre cop, simular un robatori del seu vehicle, que va aparèixer cremat a Querol, i reclamar el seu valor estimat a l'asseguradora. Prèviament li havien extret el frontal, els amortidors, els seients, les llandes d'aliatge i les rodes per revendre-les.

Els Mossos van sospitar d'ell i van comprovar que el robatori denunciat l'abril del 2013 ja havia estat una invenció. Aleshores, el detingut va denunciar que li havien entrat al magatzem de casa i li havien desmuntat parcialment el vehicle -llandes, discs i pistes de frens. Però en realitat, l'home havia venut les peces per Internet -les llandes les havia enviat ell mateix a Burgos. A més, havia cobrat de l'assegurança una indemnització de 9.217 euros.

En la segona simulació de robatori del mateix vehicle, el detingut va comptar amb l'ajut de dos amics seus, dos joves de Sarral d'entre 20 i 26 anys d'edat, bàsicament per planificar i consumar la crema del cotxe. En un magatzem del Pont d'Armentera, també a l'Alt Camp, propietat d'un dels amics, es van trobar diferents peces del vehicle. El local es feia servir, segons la policia, com un improvitzat taller per reparar i desballestar cotxes.

La investigació policial va concloure divendres passat, 19 de desembre, amb la detenció del propietari del vehicle, per haver simulat els delictes amb l'objectiu de cobrar de les asseguradores, quan en paral·lel venia les peces per Internet. També van quedar imputats penalment, com a coautors dels delictes, els dos nois que l'ajudaven. Aquests rebien part del benefici de les vendes de les peces.

El detingut, per dues simulacions de delicte i dos delictes d'estafa, un d'ells en grau de temptativa, va passar a disposició judicial al jutjat d'instrucció número 3 de Valls. El jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs. Pel que fa als dos imputats, van quedar en llibertat després de declarar en dependències policials amb l'obligatorietat de presentar-se davant l'autoritat judicial quan siguin requerits.

Comentarios
Multimedia Diari