Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Joan Mira: «Estem al·lucinant per la quantitat de gent que vol venir a Valls»

El president de l’Associació de Restauradors diu que la Gran Festa de la Calçotada és un punt d’inflexió

| Actualizado a 27 enero 2023 19:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Per poder tirar endavant la Gran Festa de la Calçotada hi ha moltes persones que treballen al darrere, i inverteixen moltes hores perquè tot surti bé. Els restauradors són un d’aquest col·lectiu que volen que tot sigui perfecte el diumenge, i ho preparen amb cura i amb molt de temps. N’hem parlat amb Joan Mira, el president de l’Associació de Restauradors de Valls.

Venim de dos anys que han sigut complicats per a la restauració. En quin moment us trobeu actualment?

Ens trobem en un moment molt bo. Amb les calçotades els establiments estan complerts, al 100%, i ens venen uns caps de setmana que seran molt bons.

Com recordeu la temporada de calçots de l’any passat?

A diferència del 2021 ja hi va haver una certa millora. No va ser tant com enguany, però no hi havia tantes restriccions, i la gent ja es va començar a animar, tot i que encara tenia una mica de por.

Com han anat aquestes primeres setmanes de calçotades?

Les primeres setmanes hem estat entre el 85% i el 90% d’ocupació. La gent té moltes ganes de festa, sortir de casa, reunir-se amb amics i familiars, i per tant de fer calçotades. Com a curiositat, el dia 1 de gener, hi va haver un local que va fer unes 200 calçotades, una cosa que no passa sempre. A partir d’aquest cap de setmana esperem estar al 100%.

Què n’espereu d’enguany, pot ser millor que el 2019, abans de la pandèmia?

Per nosaltres hi ha dos trets de sortida a les calçotades. El primer és a finals de novembre, quan es dóna per oberta la temporada. Però l’altre és la Gran Festa de la Calçotada. A partir d’aquesta data és quan comença, per nosaltres, el més fort de les calçotades. Ja que abans, pel mig, hi ha les festes de Nadal, i molts altres àpats de les festes. Després de l’últim diumenge de gener ens venen tres o quatre setmanes molt fortes.

Serà el gran any?

Jo crec que sí. Parlant amb els companys tothom diu que se superaran les xifres del 2019. Estan al·lucinant amb la quantitat de persones que truquen i volen venir a Valls o als voltants a fer una calçotada. Estem fent dos torns, perquè hi ha molts grups. Per aquest motiu, si hi ha gent que encara no ha reservat i vol venir, ho hauria de fer, sobretot si és els caps de setmana, perquè entre setmana estem al 60% o així, però els caps de setmana ens aproximem al 100%.

D’on són les persones que solen venir?

Sobretot de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i de Lleida. Ens venen molts clients lleidatans els caps de setmana. També ens ha arribat a venir clientela internacional. L’any passat uns japonesos, i enguany tornaran també japonesos i crec que uns francesos.

Comentarios
Multimedia Diari