Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Oriol Pallissó liderarà «el govern del canvi» els dos primers anys

Josep Andreu (Montblanc Progressa) no repeteix com a alcalde de la capital de la Conca de Barberà. El pacte entre Junts, ERC i Despertem Poble! dona l’alcaldia al candidat republicà durant la meitat del mandat

18 junio 2023 07:53 | Actualizado a 18 junio 2023 07:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Després de molts anys amb Josep Andreu com a alcalde de Montblanc, els resultats de les passades eleccions han donat un tomb a l’alcaldia de l’Ajuntament. Tot i que Andreu, encapçalant el grup de Montblanc Progressa, va assolir un total de cinc regidors, no s’han acordat pactes que el poguessin tornar a proclamar batlle de la vila ducal. Les candidatures de Junts per Montblanc i Esquerra Republicana de Montblanc van assolir un total de sis regidors, tres per cadascun. El setè regidor per poder governar durant el mandat dels pròxims quatre anys els hi ha donat Ramon De Domingo, candidat per la formació Despertem Poble!.

Aquest és un pacte que es va fer públic en els darrers dies i que ha comportat un canvi dins del Consistori montblanquí. Durant l’elecció de l'alcalde, que es va realitzar amb una votació a mà alçada per part dels regidors i regidores, Andreu va obtenir cinc vots; Pallissó, set; i Juan Manuel Cabello, del PSC, un.

Alcaldia compartida

D’aquesta manera, prenia possessió com a nou alcalde de Montblanc el candidat de la formació republicana, la qual es repartirà l’alcaldia amb Junts. Pallissó va començar el seu discurs agraint a tot el seu grup i a les dues formacions que li han donat suport i va recalcar que demostraran amb «fets i bona governança el Montblanc per a tothom». «Havíem dit que Montblanc necessitava una nova manera de fer. És bo que hi hagi una regeneració democràtica amb gent nova amb idees», va manifestar Pallissó.

Per la seva banda, Marc Vinya, candidat de Junts per Montblanc i que esdevindrà alcalde durant els dos últims anys del mandat, va afirmar que inicien una nova etapa per a la vila i per a la institució. «Ho farem amb la voluntat de participació de tothom i amb la fortalesa d'un bon acord que s'ha gestat mirant per Montblanc». També va asseverar que obren aquest període «fent un reset a situacions del passat» i que el nou model de governança que han dissenyat és transversal i participatiu.

En aquest sentit, el candidat de Despertem Poble!, Ramon De Domingo, va relatar que els havia tocat una feina difícil perquè estaven al mig de la situació, però que l’entesa amb Junts i Esquerra era per col·laborar a «fer poble». «Creiem que el pacte és positiu pel poble i volem que les diferències que hi ha entre alguns partits no hi siguin i poder treballar tots per Montblanc».

L’altra cara de la moneda va ser el fins ara alcalde de Montblanc, Josep Andreu, qui va assegurar que «després de molts anys d'estar a l'Ajuntament he de saber afrontar aquest moment amb realisme i pensant en el futur de Montblanc». Andreu va destacar que la seva candidatura era la guanyadora de les eleccions amb cinc regidors i que els grups del pacte havien quedat «com els grans perdedors».

També va manifestar que tenien «ganes de treure’l del poder» i que ara es repartirien l'alcaldia. Andreu va demanar a Vinya que retirés la demanda contra la regidora Núria Besora i va insistir que no tindran rancors. El candidat de Montblanc Progressa va acabar el seu discurs assegurant que faran costat sempre a l'Ajuntament davant de les institucions i pel bé de Montblanc.

Comentarios
Multimedia Diari